Sirius chockade AIK – bröt mäktiga sviten

15 raka hemmasegrar för AIK i allsvenskan.

Men på lördagen tog sviten stopp när det blev 2–2 mot Sirius.

– Det blir för mycket juniorfotboll i andra halvlek, säger Nabil Bahoui.

Följ ämnen i artikeln

AIK har varit ostoppbara på hemmaplan och har vunnit 15 raka allsvenska matcher på Friends Arena sedan den 22 maj 2021.

Men i dag tog sviten slut när det blev 2–2 hemma mot Sirius där Uppsalalaget chockade AIK när de tog ledningen efter 22 minuter genom Christian Kouakou.

– Jag försöker bara hitta en lucka och bomba in den i bortre, säger målskytten.

”Jävligt roligt”

Och värre blev det när Patrik Karlsson Lagemyr placerade in 2–0, hans första mål i Sirius sedan flytten från IFK Göteborg.

Men AIK skulle visa varför man är serieledare för innan halvleken var över stod det 2–2. Först nickade Jordan Larsson in reduceringen, hans andra mål i AIK-tröjan, innan Erick Otieno kvitterade på stopptid.

– Klart man vill bidra med mål och assist så det var jätteskönt att göra det i dag. Men när man inte vinner matchen så spelar det inte lika stor roll, säger Larsson.

Flera straffsituationer

I den andra halvleken blev det inte lika händelserikt förutom två straffsituationer.

Den första kom efter en svag hemåtpassning, Benjamin Mbunga Kimpioka fångade upp bollen, rundade målvakten men hans avslut gick på Marcus Mathisen som räddade på mållinjen. AIK-spelarna var efteråt rasande då de ansåg att bollen träffade på armen.

– Vad jag kunde se så tog bollen på handen, men när man inte har VAR i allsvenskan så kan man inte granska de situationerna, säger Larsson.

Med fem minuter kvar var det Sirius tur att ropa på straff när ett avslut träffade på Erick Otienos arm men även denna gången friade domaren.

”Inte godkänt”

Men några straffar blev det aldrig och matchen slutade 2–2.

– Att släppa in två mål på hemmaplan är inte godkänt. Jag tror aldrig vi har varit så överlägsna någonsin på hemmaplan som de första 15 minuterna i dag, säger Lustig.

Även Nabil Bahoui var besviken.

– Det blir en missräkning, vi ska vinna den här matchen. Det blir för mycket juniorfotboll i andra halvlek.

Blir du frustrerad när ni slutar slå inlägg på er?

– Ja absolut när man är mållös. Missar man några chanser så visst då kan man sova men kommer det matcher där man inte får några chanser alls då blir det sömnlöst. Så inatt blir det sömnlöst. Jag får kolla på videon och se vad jag kan göra annorlunda.

Är det en del av missräkning, att ni slutar så inlägg?

– Ja absolut, vi gör mål på två inlägg. Så man måste inse var de blöder och vad vi är bra på. Komma runt på kanten och få in bollen, det är ju det som fungerar bäst.

Kan du säga det till Bartosz?

– Ja jag misstänker att han redan vet det. Jag har snackat med spelarna men inte hunnit säga något till coachen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.