Kurt Zouma i rätten efter våldet mot katten

Kurt Zouma och hans bror åtalas efter våldet mot en katt.

I en video som spreds på internet sågs fotbollsspelaren sparka och slå sin egen katt och han tar plats i rätten under tisdagen.

West Hams franske mittback Kurt Zouma, 27, åtalas för tre brott mot djurskyddslagen, rapporterar bland annat BBC.

Även Zoumas 23-årige bror Yoan, som filmade när Zouma sparkade och slog en av sina katter, åtalas för två brott. Bröderna ska ta plats i Thames Magistrates' Court i London under tisdagen för ett första förhör.

Kurt Zouma står åtalad för två fall av att ha orsakat katten ”onödigt lidande” efter att ha sparkat den i buken och slagit den i huvudet. Han ska också ha underlåtit sig att skydda katten från skada.

Yoan Zouma åtalas för att ha hjälpt eller uppmanat Kurt att sparka katten.

Zoumas katter omhändertogs

Kurt Zouma har inte varit populär på arenorna runt om i England under våren.

Efter att videoklippet på Zouma och katten spreds i sociala medier buades han ut på läktarna. Dessutom omhändertogs hans katter av djurskyddsorganisationen RSPCA och West Ham gav honom tre miljoner kronor i böter.

– Jag vill be om ursäkt för mina handlingar. Det finns inga ursäkter för mitt beteende som jag ångrar djupt. Katterna är älskade av hela vår familj och det här beteendet var en isolerad incident som inte kommer ske igen, har Zouma själv sagt om händelsen.

Trots våldet mot katten fick Zouma fortsätta spela för West Ham under hela Premier League-säsongen.

Kurt Zouma fick fortsätta spela i West Ham efter videon läckt ut.
Kurt Zouma fick fortsätta spela i West Ham efter videon läckt ut.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.