Allsvenskan i fotboll

Poängtapp för Djurgården – Mjällby blåsta på straff (?)

Av: 

Simon Norberg

Hugo Månsson

FOTBOLL

Djurgården tappar viktiga poäng i toppstriden efter 0–0 hemma mot Mjällby.

I slutminuterna skulle nog gästerna dessutom haft en straff.

– Den är så solklar så man blir tårögd, säger Mjällbytränaren Anders Torstensson.

Det går nästan inte att summera de 90 minuter fotboll som Djurgården och Mjällby spelade på ett bättre sätt än vad Discoverys kommentator Jonas Dahlqvist utbrast i paus.

– Det är ett krogslagsmål. De håller bara på att veva, veva och veva, sade han.

Det utböts chanser mest hela tiden och skulle det inte vara för målvakterna Jacob Widell Zetterström och Carljohan Eriksson borde det blivit mål i den här matchen.

Men det blev det inte.

Mjällby vansinniga

Trots mängder med chanser – åt båda hållen – slutade det 0–0 på Tele 2 och därmed tappar Djurgården viktiga poäng i toppstriden och är nu bara en poäng före Malmö FF och AIK. För Mjällby var det en viktig poäng i bottenstriden. Laget är alltjämt under nedflyttningsstrecket.

– Det här är en match som inte kan sluta 0–0, säger Irma Helin i Discovery.

Kanske borde stockholmarna till och förlorat.

I slutminuterna kom Jacob Bergström fri och fälld av Jacob Une Larsson precis vid linjen. Domare Victor Wolf friade till gästernas stora förtret. Tränare Anders Torstensson var vansinnig och blev varnad.

– Vad är grejen? Trillar han medvetet i ett friläge i straffområdet? Jag blir bara ledsen, säger Torstensson i Discovery+.

Efteråt, på presskonferensen, utvecklar han sin ilska.

– Jag hävdar ju att domarna faller för trycket. För storstadslagen, serieledarna. Jag hart fått hundra sådana mot sig. Den är så solklar så man blir tårögd, säger han.

Direkt efter den uteblivna straffen hade Joel Asoro öppet mål, men CarlJohan Eriksson lyckades på något makalöst sätt rädda.

– Jag sitter i marknivå långt i från. Det är sådär. Nästan varje match är det straffar som man kunde ha fått med sig, säger Djurgårdstränaren Thomas Lagerlöf.

”Det suger ju”

Jacob Bergström, som blev nerdragen i straffområdet, tycker också att det skulle varit straff.

– Vi är lite besvikna över att vi inte får straff och att vi inte vinner matchen. Men så är det att vara Mjällby för tillfället, säger han.

Är det en straff i ditt tycke?`

– Ja, men det tycker jag ändå. Han har ändå armen runt mig och sen trillar han över min fot med. Så det tycker jag är en solklar straff. Det är tufft när vi inte får sånt med oss heller. Det är tråkigt, men domaren får också göra fel. Det är inte så att de gör alla rätt i livet, men det gör inte vi heller. I dag tyckte jag att vi skulle ha den.

Jacob Une Larsson är inte lika säker på att det skulle ha blivit en straff för Mjällby.

– Vad ska man säga? Jag hade väl turen på min sida i dag, säger han.

– Han kan blåsa åt båda hållen och nu valde han att blåsa till vår favör. Det är jag glad för. Men han hade nog lika gärna kunnat blåsa åt andra hållet. Så ser det ut.

Bergström håller även med sin tränare om att domaren faller för trycket på arenan och att det gynnar storstadslagen.

– Ja, så är det ju. Man påverkas av allt och står 9 000 och skriker att det inte är straff så blir det ju så. Det är väl den mänskliga faktorn. Men det suger ju när det straffar oss. Vi behöver alla poäng vi kan få. Det är tråkigt, men jag hoppas att vi får igen det någon dag, säger Bergström.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Emmanuel Banda skyller Djurgårdens poängtapp på sig själv

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

Djurgårdens IF

Mjällby AIF