”Hade varit skönt att få veta vad som händer”

Om tio dagar går Jordan Larssons låneavtal med AIK ut.

Anfallaren vet fortfarande inte om han då ska tillbaka till Ryssland. 

– Det hade varit skönt att få veta vad som händer, säger Larsson.

Efter att Ryssland startat krig mot Ukraina gav Fifa utländska spelare i ryska klubbar möjlighet att pausa sina kontrakt. Låneavtalen går ut den sista juni och det är fortfarande oklart vad som händer då för spelarna. 

Fotbollskanalen skrev för en vecka sedan att Fifa var på väg att förlänga dispensen med ett år, men inget officiellt beslut är kommunicerat.

– Det är ovisst. Jag vet ingenting. Jag läser det ni skriver i media och det är det jag har att förhålla mig till. Det hade varit skönt att få veta vad som händer, för annars ska jag ju vara tillbaka i Ryssland enligt mitt kontrakt och det är om tio dagar, säger Jordan Larsson efter söndagens träningsmatch mot Örebro.

Har ingen dialog

Larssons kontrakt med Spartak Moskva går ut i juni 2023. Men om Fifa förlänger dispensen siktar han på att fortsätta utlåningen.

Jordan Larsson.
Jordan Larsson.

– Man får se där och då, men förmodligen vill man utnyttja den optionen. Men vi får se först vad Fifa beslutar. 

Är AIK ett alternativ?

– Jag har varit tydlig med att min ambition är att ta mig utomlands, men det är klart att AIK kommer vara med i bilden. Den tiden jag har haft här, även om den har varit kort, har varit helt fantastisk. 

Vad har du för dialog med Spartak? 

– Obefintlig just nu. Jag läste i media att de sagt att jag ska vara tillbaka 1 juli igen, men vi har inte pratat med dem, varken jag eller min agent.

Larsson gör sista matchen för AIK mot Degerfors borta söndag den 26 juni.

.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.