AIK:s utspel inför sista matchen: ”MFF är absolut favoriter”

För att vinna guld måste AIK segra samtidigt som Malmö FF måste förlora.

Nu lägger Gnaget sitt hopp på Halmstad.

– Man kan alltid hoppas, men absolut är Malmö favoriter, säger Mikael Lustig.

– Det går liksom inte att säga något annat, instämmer Sebastian Larsson.

Följ ämnen i artikeln

Lördagens förutsättningar är enkla för att AIK ska få lyfta Lennart Johanssons pokal. Gnaget måste slå Sirius hemma på Friends Arena samtidigt som Halmstad besegrar Malmö FF på bortaplan.

Och även om AIK förstås hoppas på HBK så har de övat in mantrat ”fokus på vår match mot Sirius”.

– Man förstår storheten om allt skulle gå vår väg, men fokus är på Sirius. Det kommer inte vara någon enkel match, säger Nabil Bahoui.

Sebastian Larsson – som är tillbaka från avstängning – stämmer in.

– Det är härligt att det lever ända in på mållinjen. Nu är det två lag det står mellan. Vi vet att Malmö har det i egna händer och är stora favoriter så klart, med deras försprång och de har hemmamatch. Men det lever inför sista omgången så det vi kan göra är att fokusera på vårt, säger han och återkommer till favoritskapet inför säsongsavslutningen.

Nabil Bahoui.
Nabil Bahoui.

”Malmö stora favoriter – går liksom inte att säga något annat”

– Det är klart att Malmö är stora favoriter. Det går liksom inte att säga något annat. Men fotboll är fotboll och det ska spelas om. Halmstad har allt att spela för och krigar på sin front.

AIK:s tränare Bartosz Grzelak berättar att truppläget är ljust och den ende som definitivt missar matchen är Per Karlsson, som är skadad.

På Sportbladets fråga om det är realistiskt att tro att Halmstad besegrar Malmö FF på bortaplan är Mikael Lustig optimistisk.

– Ja, alltså chansen finns ju. Det är en tuff liga och Halmstad är väldigt bra. De har ett bra försvarsspel och har släppt in otroligt få mål för att ligga i botten. Jag tycker att de har lite kvalitet där framme också. Så man kan alltid hoppas, men absolut är Malmö favoriter, säger han.

Alexander Milosevic.
Alexander Milosevic.

Alexander Milosevic menar att det blir tufft för Halmstad – även om det finns en chans.

– Det är Malmö som leder just nu och vi vet att det är ett bra lag. Men som jag precis sade så är det många lag i allsvenskan som kan chocka. Det är inte riktigt några klara matcher. Klart att det ligger lite favoritskap på Malmö i den matchen men vi vet också att Halmstad är strukturerade och de har duktiga spelare i sitt lag. De behöver också den här vinsten.

Efter AIK:s 4–2-seger mot Elfsborg kom Mikael Lustig med ett utspel riktat mot just Malmö FF.

– De känner att vinner de inte SM-guld så är det ett litet fiasko, sa han.

I onsdags returnerade Malmö FF.

– De har sagt något om oss efter varje match de vunnit nu på sistone. De lägger större fokus på oss än på sig själva. Jag behöver inte säga mer än att de försöker lägga allt på oss. Vi är vana vid det, sa Anel Ahmedhodzic.

Sören Rieks förklarade hur han ser på saken.

– De (AIK) gillar ju det där och försöker kasta över pressen. Men vi är vana vid att hantera det. Det är inget vi funderar över. Jag förstår inte deras taktik med att prata genom media. Det har inte fungerat så bra tidigare.

Anel Ahmedhodzic.
Anel Ahmedhodzic.

AIK:s svar: ”Ur det perspektivet ska MFF vinna”

Nu svarar AIK:s Nabil Bahoui på MFF:s kommentarer.

– Jag står bakom allt mina lagkamrater har sagt. Jag instämmer. Streck, elva, streck (för att svara som ovanstående) som man gjorde i skolan.

Så ni försöker lägga över pressen på Malmö FF?

– Inte press, utan de har det i egna händer. Jag tror inte att man kan få ett bättre läge. De har sin match, vi har vår match. De har sitt värde, vi har vårt värde. Vi får se hur det blir.

Sebastian Larsson är också inne på Malmös förutsättningar med ekonomi och att de är i förarsätet.

– Lägga över press? Det är de som har det i egna händer. Det är klart att man har sett lite vad som har stått (i medierna) och det är väl ingen hemlighet heller att de har en budget som är extremt många gånger större än alla andras. Ser man ur det perspektivet så ska de vinna. Men nu lever det ända in på mållinjen, så får vi se hur det slutar.

Sebastian Larsson.
Sebastian Larsson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.