Zlatan Ibrahimovic

Gazzettan: ”Zlatan missar Sveriges VM-kval”

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Herrlandslaget har flera skadeproblem.

Alexander Isak spelar inte med Real Sociedad och nu skriver Gazzetta dello Sport att Zlatan Ibrahimovic sannolikt blir borta ytterligare två veckor.

”Han behöver uppehållet för att bli frisk inför hösten”, skriver tidningen.

Uppdatering: Zlatan är uttagen i Sveriges VM-kvaltrupp som ska möta Kosovo och Grekland.

Under tisdagen tar Janne Andersson ut VM-kvaltruppen som ska möta Kosovo hemma (lördag 9 oktober) och Grekland (tisdag 12 oktober), båda matcherna på Friends.

Förbundskaptenen har många frågetecken och osäkerhetsmoment att ta hänsyn till.

Av de landslagsaktuella anfallarna spelade varken Alexander Isak, Real Sociedad, Zlatan Ibrahimovic, Milan, eller Jordan Larsson, Spartak Moskva i helgen.

Alla tre är just nu frågetecken inför kommande VM-kvalomgång där landslaget samlas nästa måndag i Stockholm.

Skadan stoppar

Gazzetta dello Sport skriver att Zlatan Ibrahimovic med stor sannolikhet inte kommer vara tillgänglig på grund av den hälseneskada han drog på sig i samband med comebacken för två veckor sedan när Milananfallaren hoppade in, spelade 31 minuter och gjorde ett mål mot Lazio.

”Även Sveriges förbundskapten Andersson väntar på honom, men det är svårt att se att Zlatan kan kallas till VM-kvalet mot Kosovo och Grekland. Tvärtom, oktoberuppehållet kommer Zlatan att behöva för att försöka komma tillbaka i full form inför höstens matcher” skriver Gazzettan under måndagen.

Med i träning igen

Tidningen uppger att Ibrahimovic ännu inte är tillbaka i kollektiv träning med AC Milan på grund av hälseneproblemen. Zlatan ska fortfarande känna av skadan kring hälsenan.

Janne Andersson har varit öppen med att han gärna ser att Zlatan på nytt återvänder till landslaget. I samband med VM-kvalmatcherna i slutet av augusti sa förbundskaptenen:

– Snacket har varit att han vill vara med i landslaget och att jag vill ha med honom. Sedan har vi inte pratat något slut. Vi har bara sagt att 'nu kör vi' och så får vi se. Både han och jag hoppas att han är med på nästa samling, sa Andersson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 16 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Zlatans present till Zlatan – en ny Ferrari

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

Herrlandslaget i fotboll

Alexander Isak

Janne Andersson

Jordan Larsson

AC Milan