Krafth förstår Lindelöf – fick se sonen efter en månad

Victor Nilsson Lindelöf och hustrun Maja väntar sitt andra barn – mitt under VM-kvalsamlingen.

Emil Krafth vet exakt vilka känslor de går igenom.

– Det är klart att det är tufft, säger högerbacken.

I början av september, mitt under landslagssamlingen när Sverige ställdes mot Spanien och Grekland, var Emil Krafth och sambon Lina Lundqvist i samma situation som Victor Nilsson Lindelöf och hustrun Maja är nu.

Newcastlespelaren lämnade då landslagssamlingen för att vara med på födseln hemma i Sverige, när den dröjde anslöt han till landslaget i Aten – och då föddes sonen Loui.

Emil Krafth fick följa förlossningen via Facetime från spelarhotellet i Aten.

Kvar i Manchester

Nu har landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf valt att stanna kvar hos sin Maja i Manchester i väntan på att parets andra barn ska födas.

Vad tänker du kring Victors situation nu?

– Det är klart att det är tufft. Det var jättetufft för mig att åka iväg från min fru och min dotter. Jag förstår Vigge och vilken situation de verkligen är i, säger Emil Krafth vid en presskonferens med landslaget under torsdagseftermiddagen.

– Det är lite skillnad mellan mig och Vigge eftersom vi födde i Sverige. Han och Maja föder i England och han är kvar där. 

– Jag fick ta hänsyn till lite andra aspekter också. Jag hade lite otur när jag landade i Aten och min fru ringde och sa att hon var på väg till lasarettet.

– Nej, det är inga lätta beslut att ta. Egentligen ska familjen alltid gå först, säger Krafth.

Sverige spelar VM-kval mot Kosovo på lördag och mot Grekland på tisdag, båda matcherna på Friends.

Under onsdagskvällen valde förbundskaptenen Janne Andersson att kalla in AIK-mittbacken Alexander Milosevic efter som Lindelöf inte förväntas ansluta inför matchen mot Kosovo, till att börja med.

Får ni uppdateringar om Vigge?

– Om det händer något så har Janne bra kontakt med honom och Janne informerar oss spelare i så fall. Vissa spelare är tajtare med Victor, som Albin (Ekdal), och pratar mer med honom dag från dag. 

Kvalitetstid hemma

Efter Newcastles 1–2-förlust borta mot Wolverhampton i Premier League i lördags reste Emil Krafth direkt hem till Sverige för att träffa sin familj: sambon Lina, dottern Celine och månadsgamle sonen Loui.

– Det var första gången jag träffade dem. Det var första gången jag fick se min son, säger Krafth.

I tisdags morse klev han in i landslaget isolerade covid-bubbla:

– Det var lite jobbigt att åka iväg igen nu. Men den här gången när jag åker iväg till England följer de med. Det är skönt. 

– Vi hann ses i 1,5 dygn, men det var verkligen skönt att få landa hemma och få lite kvalitetstid. 

Emil Krafth.
Emil Krafth.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.