Speltiderna bekräftade – Djurgården börjar hemma

Lottningen avgjorde att dubbelmötet mot Apoel skulle inledas på Cypern.

I stället börjar Djurgården hemma onsdagen den 17 augusti efter ett Uefa-beslut.

– Det är vad det är, vi drömmer ändå om att spela sådana här matcher, säger klubbens vd Henrik Berggren efter rockaderna.

Efter enkla och övertygande segrar mot både kroatiska Rijeka och rumänska Sepsi, är nu Djurgården framme i playoff till Conference League.

Lottningen har sedan tidigare avgjort att Blåränderna ställs mot cypriotiska Apoel, och det inledande beskeden lät göra gällande att dubbelmötet skulle inledas i Nicosia.

Så blir det inte.

PLUS: Kristoffersson: Länge sedan Djurgården mådde så här bra


Landets klubblag har varit framgångsrika i kvalet, vilket lett till flera avancemang och lottnings-”oturen” att majoriteten av dem skulle spela på Cypern samtidigt. Det har fått Uefa att agera, berättar Djurgårdens vd Henrik Berggren.

”Får göra det bästa av det”

– Det är logistiska skäl som gör att vi byter vem som börjar på hemmaplan. Uefa har tydligt informerat oss om de möjligheter som finns, och vi rättar oss efter dem.

Påverkar det något sportsligt att ni får avsluta på bortaplan?

– Det är vad det är. Vi håller på att kämpa för att spela sådana här matcher, det är drömmen för både supportrar och klubb. Man får göra det bästa av det. Alla vill nog avsluta hemma om man får välja fritt – vi har gjort det i de två tidigare dubbelmötena ändå.

Den första matchen spelas alltså på onsdagen den 17 augusti på Tele2 arena med avspark 18.45 och sänds exklusivt på Sportbladet.

Returen spelas på Cypern tisdagen den 23 augusti med avspark 18.00 svensk tid.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.