Beskedet: stjärnan får träna på egen hand

Efter turerna kring hans framtid i klubben har nu Helsingborgs IF lämnat ett besked kring ex-kaptenen Anthony van den Hurk.

Anfallaren stängs nu ute från kollektiv träning under resten av veckan, meddelar klubben på sin hemsida.

– För att bibehålla fokus på lördagens match var vi snabbt överens om att detta var den bästa lösningen för båda parter, säger sportchefen Andreas Granqvist i ett uttalande på hif.se.

Det var under förberedelserna inför matchen mot BK Häcken som Anthony van den Hurk var allt annat än nöjd med att petas till förmån för Rasmus Wiedesheim-Paul.

Stjärnans agerande ledde till att han petades helt ur matchtruppen av tränarduon Alvaro Santos och Mattias Lindström.

Efter förlusten med 5–0 förklarade Santos vad som sagts mellan parterna och bekräftade att van den Hurk uttryckt en önskan om att lämna klubben.

Nästföljande dag hade dock nederländaren, som representerar Curacaos landslag, lugnat sig och bett om ursäkt för sitt beteende.

Stängs av från kollektiv träning

Trots det väljer nu Helsingborgs IF att stänga av van den Hurk från kollektiv träning under resten av veckan, meddelar man.

– För att bibehålla fokus på lördagens match var vi snabbt överens om att detta var den bästa lösningen för båda parter. Nu har vi full fokus på matchen och kommer diskutera framtiden under nästa vecka, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist till klubbens hemsida.

Parterna uppges vidare ha en diskussion om spelarens framtid i klubben under nästa vecka.

Anthony van den Hurk står hittills noterad för tre mål i årets allsvenska och var tidigare under säsongen lagkapten för HIF.

Anthony van den Hurk.
Anthony van den Hurk.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.