Djurgården tappade poäng i Värnamo

VÄRNAMO/STOCKHOLM. Det blev ingen tionde raka seger för Djurgården.

Stockholmslaget fick ”bara” med sig 0–0 borta mot Värnamo – efter en jättemiss av Edvardsen.

– Det är jävligt pissigt, säger Edvardsen.

Gustav Wikheim må ha haft ett skott i stolpen men den första halvleken var inget vidare för bortalaget. Värnamo skapade flera farliga målchanser efter att Djurgården slarvat med passningsspelet.

– Vi måste upp i tempo, det går för långsamt. Vi är väldigt, väldigt sega. Det måste upp ett par nivåer, sa Thomas Lagerlöf till Discovery efter halvtidsvilan.

Edvardsen missade öppet mål

I den andra halvleken tryckte Djurgården på allt mer, och Stockholmslaget fick en gyllene möjlighet att ta ledningen i den 64:e minuten. Joel Asoro löpte loss på högerkanten innan han spelade in mot Victor Edvardsen i straffområdet. Anfallaren hade öppet mål, men fick ingen bra träff och bollen skickades ut till inspark.

– Svagt avslut av Edvardsen och det vet han om också. Den där ska han sätta alla dagar i veckan, säger Discoverys expert Alexander Axén.

Edvardsen själv om missen:

– Jag har ett jävla läge att göra 1–0 på, men det var inte min dag i dag. Det är klass av honom (Asoro). Jag borde använt vänstern i stället för högern där. Självklart borde jag gjort mål där, säger han.

Du grämer dig över det?

– Ja, det är jävligt pissigt. Vi vill ha tre poäng och när man har ett sånt jävla bra läge att kunna sätta 1–0 är det jävligt surt och jävligt dåligt av mig att inte göra mål.

”Man ska ha respekt för det”

Några fler riktigt heta målchanser kom aldrig och matchen slutade till sist mållöst. Djurgården, som hade nio raka tävlingssegrar inför dagens match, leder allsvenskan med en poäng före Hammarby. Värnamo ligger på 13:e plats i tabellen.

– Det är klart att vi hade siktat in oss på tre poäng. Jag tycker att vi har tillräckligt med chanser i andra för att göra mål, men det är marginaler. Vi möter ett bra motstånd, framför allt här. Man ska ha respekt för det, säger Magnus Eriksson.

Edvardsen stod för en stor miss i matchen mot Djurgården.
Edvardsen stod för en stor miss i matchen mot Djurgården.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.