Allsvenskan i fotboll

Avslöjar: Degerfors överens med Hammarby om Saidi

Av: 

Daniel Kristoffersson

FOTBOLL

Här är spelaren som blir en av Hammarbys värvningar i sommar.

Enligt Sportbladets uppgifter är nu Hammarby och Degerfors överens om övergångssumman gällande Abdelrahman Saidi – och händer inget oförutsett väntas yttern presenteras som Bajenspelare inom de närmaste veckorna.

Hammarby har tidigare lagt ett bud på Degerfors Abdelrahman Saidi på omkring fyra miljoner kronor. Men det budet nobbades och slutförhandlingar har pågått under en längre tid.

Enligt Sportbladets uppgifter är nu parterna dock överens om en övergångssumma på drygt fem miljoner kronor. Därmed ligger allt öppet för en affär och händer inget oförutsett väntas Saidi presenteras som Hammarbyspelare inom de närmaste veckorna.

”Vet om intresset”

Spelaren själv har varit öppen med att han vill till Hammarby. Degerfors sportchef Patrik Werner var fåordig kring intresset gällande Saidi för någon vecka sedan.

– Vi vet om att det finns intresse kring honom. Vi får se vad som händer. Det är fortfarande några veckor kvar till fönstret öppnar och vi fokuserar på matcherna som kommer så får vi se om några veckor hur vi resonerar, sa han då.

22-årige Saidi har gjort fem mål i årets allsvenska och kan presenteras redan i nästa vecka om allt går som det ska. Han kan dock inte börja spelar matcher för Hammarby förrän transferfönstret i Sverige öppnar den 15 juli.

Står långt ifrån Finnbogason

Bajen är sedan tidigare på jakt efter flera nyförvärv i år och siktar på att ta in minst tre spelare. Sportbladet har tidigare avslöjat att Hammarby förhandlat med Alfred Finnbogason, där de erbjudit islänningen ett prestationsbaserat kontrakt på minst två år. Men där ska anfallaren besöka en klubb i Zweite Bundesliga i veckan, och har även ett antal andra klubbar som är intresserade av honom.

ANNONS

Streama alla matcher i Allsvenskan hos Discovery+ här!

Extern länk från Discovery+

Skaffa konto

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenskan inifrån: Degerfors jagar MFF:s anfallare

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll