Sågas efter kraschen: ”Är oprofessionellt!”

Foto: AP, ESPN

avMartin Tolén

FOTBOLL

Sergio Agüero var med om en bilolycka och bröt revbenen.

Nu sågas Manchester City-stjärnans val att åka iväg – bara 48 timmar innan mötet med Chelsea.

”Det är bara egoistiskt”, skriver förre Arsenalspelaren Martin Keown.

Sent i torsdagskväll var Manchester City-stjärnan Sergio Agüero, 29, med om en bilkrasch i centrala Amsterdam.

Den argentinske landslagsstjärnan utnyttjade sin lediga dag för att gå på en konsert med den colombianske artisten Maluma, men slutade vistelsen på sjukhus efter att en taxichuafför kraschat rakt in i en stolpe med Agüero i passagerarsätet.

– Taxichauffören såg inte kurvan och fick sladd. Och när han sladdade körde vi in i stolpen. Jag bröt ett revben så nu vilar jag. Det gör väldigt ont men jag blir utskriven om ett litet tag, sa Agüero i går.

”Är oprofessionellt gjort”

Men nu ifrågasätts argentinarens val.

Förre Arsenalbacken Martin Keown ställer sig frågande till varför Agüero var i Amsterdam – endast 48 timmar före mötet med titelrivalen Chelsea.

”Vad gjorde Agüero utanför landet 48 timmar före Citys största match hittills? Självklart är det olyckligt at Agüero ådrog sig sin skada och vi ska vara tacksamma över att det inte var något allvarligare. Men som professionell fotbollsspelare ska du prioritera fotboll. Det finns inget utrymme att åka med din privatjet på en konsert. Det är bara egoistisk att välja att åka till Holland strax före en stormatch och känns direkt oprofessionellt”, skriver Keown i sin kolumn i Daily Mail.

Bröt inte mot klubbreglerna

Manchester City-tränaren Pep Guardiola aviserade i går att Agüero inte bröt mot några regler och City har inga planer på att göra några förändringar efter olyckan.

”Guardiola säger att han var okej med Agüeros resa, men jag är säker på att tränaren hellre hade sett Agüero ligga i sängen i torsdagskväll och fokusera på den sista träningen inför mötet med Chelsea. Den här skadan är ett hårt slag för Guardiolas förberedelser. Det är mästarna mot titelfavoriterna och Agüero är en av Premier Leagues främsta anfallare. Då finns det professionella gränser man måste följa”, tycker Keown.

Mötet Chelsea–Manchester City spelas lördag klockan 18.30.

ARTIKELN HANDLAR OM