Elfsborgs kapten: Alla överens – nödvändigt

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Foto: TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Magnus Haglund sparkades från Elfsborg efter svaga resultat och rapportering om ett stort missnöje bland spelarna.

Kaptenen Kevin Stuhr Ellegaard står bakom det beslutet.

– Vi spelare har haft många snack. Allihop tycker likadant – det här var nödvändigt, säger han.

Foto: BILDBYRÅN

Magnus Haglund fick under onsdagen lämna jobbet som tränare i Elfsborg – 6–0-förlusten mot Malmö FF blev droppen.

– Jag har nu kommit till en punkt där jag känner att det är bäst att någon annan tar över, sa Magnus Haglund.

Beskedet om att den forna guldtränaren fick lämna sin post med omedelbar verkan kom efter en tid med svaga resultat och rapportering om att han förlorat förtroendet från spelargruppen.

Kaptenen Kevin Stuhr Ellegaard berättar nu att han såg tränarskiftet som ett måste.

– Det är aldrig roligt när någon får sparken, men det var rätt beslut. Vi satt fast, kom inte någonstans och behöver en nytändning. Alla är delaktiga i den svacka vi hamnat i men man kan inte sparka hela laget...

”Tränaren har inte presterat”

Vad har inte funkat med Magnus?

– Det är inte bara han utan hela truppen. Vi har inte presterat, tränaren har inte presterat – vi har inte presterat ihop.

Du vill inte gå in på vad som inte fungerat?

– Nej absolut inte. Det handlar om att visa respekt. Jag har mycket respekt för Haglund som gjort mycket för föreningen. Men nu var det nog. Vi har inte vunnit på länge och sett riktigt dåliga ut också. Jag hoppas på en bra effekt nu.

Tidigare assisterande tränare Nemanja Miljanovic och Jan Mian tar, troligtvis tillfälligt, över tränaransvaret.

Mian var minst sagt tydlig om vad han förväntar sig av spelarna framöver när det kommer till uttalanden i media, just efter det kapten Stuhr Ellegaard själv sa om ’att de blev rövknullade’ i 6–0-smällen senast.

– Om någon uttalar sig kritiskt i media framöver är det läktaren som gäller, det är tydliga regler. Det är inte meningen att spelarna ska driva föreningen, sa ersättaren till Borås Tidning.

”Står fast vid det jag sa”

Något Stuhr Ellegaard håller med om.

– Jag visste att frågan skulle komma... Jag håller med honom. Vanligtvis håller man ju det man inte är nöjd med inom laget, men då har man också varit delaktig. Det var ingen som var det i det spelsystem som Haglund satte upp mot Malmö. Är man delaktig i förändringarna och besluten så tar man också ansvar för det men så var det inte.

Ångrar du det du sa?

– Nej, det gör jag inte. Jag står fast vid att vi just den i den matchen mot Malmö hade fel spelsystem. Men nu är det ett avslutat kapitel även om jag fattar att folk tycker att det är roligt. Det var något jag sa i kampens hetta.

Har ni spelare haft en del i att Haglund fått lämna tror du?

– Det är inte vi som bestämmer och har ingenting med oss att göra, det är ledningen som får står för det. Som lagkapten och spelare bryr jag mig inte om det där, det är inte mitt bord.

Hur går diskussionerna bland er spelare nu?

– Vi har inte snackat så mycket, det är först imorgon vi gör vår första träning. Men vi har haft många snack. Allihop tycker likadant – det här var nödvändigt.

Nu hoppas kaptenen på ett positivt avslut av säsongen.

– Vi kanske inte vinner alla fem matcher men gör vi inte det så ska vi visa ett riktigt bra engangemang. Vi ska visa att vi ger allt för den här fantastiska föreningen. Det ska bli en jävla fart, engangemang och framför ska glädjen tillbaka.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.