”Han klagade mest på en sak”

Olsson om Lindelöfs första tid i Premier League

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N
FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf har sagt så lite han bara kunnat om sin nya vardag i Manchester.

Så vi frågade Martin Olsson istället.

Ligakamraten berättar om Lindelöfs problem, vad lagkamraten i United Phil Jones egentligen tycker om svensken och tippar hur det kommer gå för 23-åringen i ”världens största klubb.

Martin Olsson kom till England och Blackburn redan som ungdomsproffs 2006. Efter elva år kring Premier League fick Olsson också en del frågor av Victor Nilsson Lindelöf som precis flyttat till ligan och Manchester United.

– Vi pratade lite, jag bodde ju i Manchester i åtta år. Men han klagade mest på sitt wi-fi och frågade hur snabbt wi-fi jag hade. Det var det första han sa, skrattar Olsson.

”Säger att han njuter”

Nilsson Lindelöf har samtidigt fått en tuff start även på fotbollsplanen. 23-åringen har tvingats stå på tillväxt när tränaren José Mourinho satsat på andra alternativ.

– Han har varit lugn, han ser inte så stressad ut när jag träffar honom där. Han säger att han njuter av tiden och han är ju i den största klubben i världen. Men han verkar lugn.

Snackat med lagkamraten

Olsson har också skaffat sig lite ”inside-information” från gamle lagkamraten från Blackburn Phil Jones. En av mittbackarna som nu håller Lindelöf utanför United-laget.

– Vi hade ett litet snack när vi mötte United men då sa han att ”Vigge” hade gjort det riktigt bra. ”Det är en bra spelare” och så. ”Vigge” kommer göra bra ifrån sig. Man ser på hans spelstil också att det passar honom. Han säger att han trivs. Det är sköna spelare i klubben också så de tar hand om honom bra, säger Olsson och avslutar med en liten passning till Lindelöf:

– Men vi möter dem om två veckor när de kommer till Liberty Stadium i cupen. Ni får kolla på den matchen. Jag hoppas att han spelar högerback....