”Vi har saknat självförtroende”

Musovic hyllar valet av Levenstad

FOTBOLL

Att Jack Majgaard Jensen sparkades från FC Rosengård i slutet av säsongen förvånade spelarna.

Målvakten Zecira Musovic tror att det var ett bra drag – och ser en spännande lösning i ersättaren Malin Levenstad, 29.

– Jag har haft henne som lagkapten och vet att hon kan vara en jävel ibland, säger Musovic.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYR ÅN
Jack Majgaard Jensen (till vänster) sparkas, Malin Levenstad (till höger) tar över.

Jack Majgaard Jensen fick under torsdagen lämna FC Rosengård med omedelbar verkan efter ett säsong med tunga resultat, såväl i vårens Champions League som i damallsvenskan där det favorittippade Malmö-laget hamnat efter en bit efter Linköping.

Målvakten Zecira Musovic berättar att beskedet kom som en överraskning.

– Det kom lite som, inte en chock, men det var förvånande absolut, säger 21-åringen.

Varför tror du att Jack fick lämna?

– Det har gått lite tyngre på hösten och målsättningarna är höga i klubben som alltid kräver resultat oavsett om du är tränare, målvakt eller utespelare. Vi har inte riktigt fått till det det där sista lilla som ger ett stabilt spel och saknat självförtroendet. Det kanske också beror på att resultaten gått emot oss, det blir en ond spiral när man får några halvtaskiga tappade poäng.

Vilket ansvar har tränaren där?

– En tränare har stor den i taktiken som läggs inför varje match och träning och där kan jag faktiskt absolut inte klandra Jack, han har gjort ett jättejobb. Han visade en tydlighet och strategi när han kom in. Men det är nya spelare och en ledare som har fungerat bra i en grupp kanske inte lyckas förmedla samma sak i en ny grupp. Vi spelare har ett stort ansvar att ta emot den infon som ges. Det har vi inte riktigt lyckats med.

Var det ett nödvändigt byte?

– Jag tror att det är ett bra drag att göra det redan nu om nu klubben säger att man inte kommer överens långsiktigt. Då är det lika bra att börja om redan nu. Vi spelare har själva inte diskuterat något tränarbyte, långt ifrån faktiskt.

Nu handlar det enligt Musovic om att varje spelare ska steppa upp och ta ansvar, att nå sin 100-procentiga kapacitet.

– Jag tror att det här blir en väckarklocka för oss. Nu gäller det att alla gör det här tillsammans och att vi skiter i tidigare resultat. Vi har sex matcher på oss och förhoppningsvis får vi fira i Champions League.

29-åriga Malin Levenstad, tidigare assisterande, tar över huvudansvaret året ut. Levenstad har själv varit kapten i laget, då Ldb Malmö, och tagit tre SM-guld med klubben som hon lämnade som spelare för bara ett par år sedan.

Musovic ser positivt på bytet till den ganska orutinerade tränaren – och tidigare lagkamraten.

– Spännande tycker jag och bra att inte dra in för mycket nytt. Jag har själv spelat med Malin och haft henne som lagkapten. Jag vet att hon kan vara en jävel ibland...

... På vilket sätt?

– Hon är väldigt bestämd och vet vad hon vill ha ut av sin omgivning. Jag tror att hon kan bli riktigt bra. Det ska bli jättespännande och vad jag har sett och hört i dag har hon spelarnas fulla förtroende.

ARTIKELN HANDLAR OM