Bayern München körde över Arsenal

FOTBOLL

Bayern München körde över Arsenal fullständigt i Champions League.

Efter 5–1-krossen kräver tidigare storspelare Arsene Wengers avgång.

– Det är Wengers lågvattenmärke, säger förre Arsenalbacken Martin Keown i BT Sport.

Arsenal hade visserligen 1–1 med sig i halvtid efter att Alexis Sanchez lyckats kvittera på straff. Det skulle hjälpa det bleka London-laget föga.

”Överkörning”

Bayern München kom ut glödheta i andra halvlek och Robert Lewandowski och tvåmålsskytten Thiago Alcantara fixade tre mål på tio minuter.

Inhoppande Thomas Müller fixade sedan slutresultatet 5–1 efter slarv i Arsenalförsvaret.

– Det är så klart chockartat att förlora så här. Vi gjorde allt fel, det femte målet visar det också, säger tränaren Arsene Wenger enligt BBC och fortsätter:

– Vi förlorade vår organisation efter det tredje målet och såg mentalt avtrubbade och sårbara ut. De sista 25 minuterna var en mardröm för oss. Vi var helt passiva.

Kräver Wengers avgång

Efter misslyckandet kräver nu tidigare storspelare i Arsenal tränarens avgång.

– Det här var nästan pinsamt. Det är Wengers lågvattenmärke. Ikväll blev det extra tydligt att han måste fundera på sin framtid. Jag tror att det kommer att vara han som tar beslutet, säger förre Arsenal-spelaren Martin Keown i BT Sport.

– Wenger är en bra man men det är dags att klippa navelsträngen mellan fansen och en man som gav dem så mycket. För tio år sedan, skriver förre spelaren och numera experten Stan Collymore på Twitter.

På presskonferensen som Wenger lämnade ovanligt snabbt fick fransmannen frågan om han såg matchen som sin tyngsta motgång med laget.

– Hur jag känner är inte det viktigaste, men det är klart att det är en besvikelse, säger han.

Den stora förlusten gör att det ser blytungt ut för Londonlaget inför returen på hemmaplan 7 mars. Arsenal ser istället ut att åka ut i åttondelsfinal för sjunde året i rad.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se