”Trycket var brutalt”

Källström om pressen från fansen

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Kim Källström har spelat under press i många år – inte minst i landslaget.

Men som allsvensk spelare kan han inte fly utomlands längre.

– Nu finns det inte så många ställen att gömma sig på, säger Källström på den allsvenska upptaktsträffen.

Kim Källström är tillbaka i allsvenskan och var förstås given på scenen när Djurgården presenterade sig på den allsvenska upptaktsträffen i Uppsala.

Han intervjuades tillsammans med nye tränaren Özkan Melkemichel och fick frågan om han känner stort tryck och ansvar i sin återkomst.

– Jag har spelat med ganska tung press de senaste 10–15 åren. Det är inget nytt. Men det var lite annorlunda. När jag kom hem förut och spelade med landslaget var trycket ganska brutalt emellanåt. Men då kunde man ändå lämna och åka härifrån, säger Källström om tiden som utlandsproffs.

”Isak hade varit en dålig supporter”

– Nu finns det inte så många ställen att gömma sig på. På så sätt är det en speciell känsla. Det är en helt annan närhet till supportrarna här hemma än utomlands där man är rätt avskild. Där bygger man en hög mur runt klubbarna.

Är det bra?

– Man måste göra det som passar bäst i respektive land. Det passar nog inte så bra i Sverige. Relationen med supportrarna är en stark kraft som man ska bygga på, säger Källström.

Han fick också frågan om vem i laget som skulle vara en bra respektive dålig supporter.

– ”Mange” Eriksson hade varit en bra supporter. Han känns engagerad och gillar ett bra munläder. ”Isak” hade varit en för dålig supporter. Han bor för långt bort så han orkar nog inte köra till alla matcher, svarar Kim med ett skratt.

ARTIKELN HANDLAR OM