Allsvenskan i fotboll

Vändningen: Engvall kan snart vara klar för Dif

Av: 

Michael Wagner

Gustav Engvall, tidigare i IFK Göteborg, kan snart vara klar för Djurgården trots allt.
Gustav Engvall, tidigare i IFK Göteborg, kan snart vara klar för Djurgården trots allt.

FOTBOLL

Mycket talar för att Gustav Engvall, 20, blir klar för Djurgården i slutet av nästa vecka, erfar Sportbladet.

Bristol Citys lån från Chelsea, Tammy Abraham, är snart helt kvitt sin skada och det banar väg för svensken att återvända till allsvenskan.

Den före detta IFK Göteborgsspelarens utlåning från Championshiplaget Bristol City till Djurgården ställdes in i sista sekunden sedan anfallaren Tammy Abraham skadat sig i en match för snart tre veckor sedan.

Utan Abraham, på lån från Chelsea, ville inte Bristol, som ligger pyrt till i den engelska andradivisionen, släppa iväg Gustav Engvall.

Till Djurgården nästa vecka

Men enligt vad Sportbladet erfar från källor med god insyn i Bristol har klubben fått besked att Abraham, om rehabiliteringen av vadskadan fortsätter att gå som förväntat, återvänder till Bristol i mitten eller slutet av nästa vecka.

Då kommer Bristol också ge klartecken för utlåningen av Gustav Engvall till Djurgården.

Klubbarna är redan överens om villkoren för ett lån till och med november med möjlighet för Bristol City att kalla hem Engvall under sommaren. Uppgörelsen innebär, enligt Sportbladets uppgifter, att Bristol står för Engvalls lön samtidigt som Djurgården betalar en mindre summa i hyra för anfallaren, som är på jakt efter speltid inför sommarens U21-EM.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Är som att komma ut ur ett fängelse”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Gustav Engvall

Djurgårdens IF Fotboll