Hoppade in – sågas: ”Det är inte normalt”

Foto: TT
FOTBOLL

PSG var tillbaka i ligaspelet i går igen.

Då rök tränaren Unai Emery och Serge Aurier ihop – efter att ytterbacken behövde åtta minuter (!) på sig för att vara redo för ett inhopp.

– Det är inte normalt, dundrar sportchefen Patrick Kluivert.

Serge Aurier har varit inblandad i en rad kontroverser under sin tid i Paris Saint-Germain.

Den 24-årige ytterbacken hängde ut sina dåvarande lagkamrater, däribland Zlatan Ibrahimovic, på videotjänsten Periscope och dömts till två månaders fängelse för våld mot tjänsteman efter ett nattklubbsbesök.

– Du kommer stanna här i fem timmar om det är nödvändigt och du kommer göra det vi begär, uppges PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi ha skrikit och krävt en officiell ursäkt efter Periscopeförolämpningarna.

Och nu har ivorianen hamnat i nytt blåsväder.

”Ska inte ta sådan tid”

Men den här gången handlar det om sin prestation på planen – eller snarare bänken.

För när PSG var tillbaka i ligaspel i går igen – efter 6–1-smällen mot Barcelona i veckan – inledde Aurier bortamötet med Lorient på bänken.

När sedan PSG-tränaren Unai Emery ville byta in ytterbacken med dryga kvarten kvar gick det dock allt annat än snabbt.

Aurier var knappt ombytt och behövde enligt franska RMC åtta minuter (!) på sig för att vara redo för ett inhopp.

– Jag ska prata med honom. För det är inte normalt att det ska ta sådan tid, säger sportchefen Patrick Kluivert till radiokanalen.

Rök ihop med Emery

Aurier hade varken strumpor, shorts eller matchtröja på sig under det varmare träningsstället. Och när shortsen väl åkte på noterade lagkamraterna på bänken, reservmålvakten Alpheonse Areola och Goncalo Guedes, att shortsen var bak och fram.

Situationen ledde till att Aurier och Unai Emery rök ihop i en irriterad diskussion vid sinlinjen.

– Jag hade ett professionellt samtal med Aurier, det är helt normalt. Jag har en hel del samtal med mina spelare i närheten av planen. Det är normalt, säger Emery till franska Canal+.