Officiellt: Svensken klar för belgisk klubb

Tesfaldet Tekie testar lyckan utomlands.
FOTBOLL

Sportbladet avslöjade att spelaren var på väg till Belgien.

Nu bekräftar KAA Gent på sin hemsida att man har värvat IFK Norrköpings Tesfaldet Tekie och skrivit ett kontrakt som sträcker sig över tre och ett halvt år.

Tesfaldet Tekie hann med att spela 32 matcher i allsvenskan på två säsonger. 19-åringen blev dessutom uppkallad till U21-landslaget som 18-åring.

Sportbladet avslöjade tidigare att Tekie skulle vara klar för Gent, och nu bekräftar klubben uppgifterna på sin hemsida. Tekie skriver på ett kontrakt över tre och ett halvt år.

”Peking” får 16 miljoner

Norrköping säljer sin unga mittfältstalang för omkring 16 miljoner kronor enligt uppgifterna som Sportbladet har tagit del av. Klubbar som holländska Heerenveen och franska Lille ska ha varit med i jakten.

Tess Tekie blir IFK Norrköpings tredje dyraste försäljning efter Arnór Traustason och Alexander Fransson.

Sedan tidigare finns svenskarna Jacob Rinne och Emir Kujovic i den belgiska klubben, KAA Gent.

Lovordats av tränarna

Mittfältaren har lovordats av svenska förbundskaptenen Janne Andersson och förre Chelsea-tränaren André Vilas Boas. Men även av svenska U21-förbundskaptenen Håkan Ericsson.

– Jag har haft ögonen på honom under våren. Han har imponerat med sitt sätt att behandla bollen och sitt sätt att ta fram den i planen, förklarade Håkan Ericsson när han kallade upp Tekie för första gången.

ARTIKELN HANDLAR OM