KLART: Michael Olunga lämnar Djurgården

Foto: Bildbyrån

avElvedin Basic

FOTBOLL

Det har ryktats länge – nu är det klart.

Michael Olunga, 22, lämnar Djurgården och skriver på för kinesiska klubben Guizhou Hengfeng Zhicheng.

– Vi har fört diskussioner med Guizhou och enats om en övergång. Bitarna är på plats och kontraktet påskrivet, berättar sportchefen Bosse Andersson i ett pressmeddelande.

Micheal Olunga skulle ha startat ikväll för Djurgården mot Vasalund i en träningsmatch.

Nu kommer vändningen – spelaren är klar för kinesiska Guizhou Hengfeng Zhicheng.

– Vi har inte planerat för att sälja Michael Olunga. Däremot har vi värderat honom högt. Sedan är fotbollen sådan att vi har ett ansvar för att driva en förening och vi måste göra det som är absolut bäst för Djurgården, säger Bosse Andersson i ett pressmeddelande.

”Kontraktet är påskrivet”

När Sportbladet pratade med Bosse Andersson under dagen, stod inget klart – men efter förhandlingar med Guizhou står det nu klart Michael Olunga lämnar Sverige.

– Vi har fört diskussioner med Guizhou och enats om en övergång. Bitarna är på plats, kontraktet påskrivet och Michael ansluter till Guizhou för läkarundersökning och deras träningsläger i Sydkorea nästa vecka, säger Bosse Andersson.

Den kenyanska anfallaren gjorde 12 mål på 13 matcher under debuthösten i Djurgården.

”En fantastiskt affär”

Det har spekulerats om att övergångssumman skulle landa på 30-40 miljoner svenska kronor, men inget är bekräftat.

– Det här är en saga där Michael Olunga kommer hit till oss och efter hans tid här slutar det i en fantastisk affär. Hans plan från början var att komma och göra succé i Djurgården och sedan gå vidare.

22-åringen tackar fansen och alla i klubben för förtroendet.

– Jag vill tacka hela Djurgårdsfamiljen. Jag kom hit med ambitioner, drömmar och ett mål om att göra Djurgården till ett bättre lag än när jag kom hit. Jag har gjort allt jag kunnat för att uppnå det.

ARTIKELN HANDLAR OM