Officiellt: Carlgren klar för ny klubb

"Det här är ett bra tillfälle för mig"

Foto: Bildbyrån
Patrik Carlgren.

avPatrik Brenning, Elvedin Basic

FOTBOLL

Flytten till 1860 München sprack efter pappersslarv.

Nu är Patrik Carlgren, 25, klar för danska Nordsjälland.

– De människor som jag har träffat i klubben har visat en stor professionalism och tränarstaben har varit mycket övertygande, säger Patrik Carlgren till klubbens hemsida.

Patrik Carlgren hade skrivit på kontraktet med tyska 1860 München på Deadline Day och var klar för klubben. Men slarv från den tyska klubbledningen innebar att dokumenten nådde det tyska fotbollsförbundet för sent och att registreringen därmed inte godkändes.

Går till Danmark

Fotbollskanalen uppgav igår att Patrik Carlgren var på väg till danska Nordsjälland. Nu bekräftar klubben uppgifterna på sin hemsida.

– Det här är ett bra tillfälle för mig. Jag tillbringade januari månad för att hålla mig i form och jag har en liten bit kvar, säger Patrik Carlgren.

Spelaren skriver på ett korttidskontrakt som sträcker sig till sommaren.

Ersätter skadade Indy

Danskarnas målvakt Indy Groothuizen är borta sex till åtta veckor med en skada och Carlgren skulle i klubben bli en tillfällig ersättare till Groothuizen.

– Naturligtvis har vi agerat eftersom Indy har drabbats av en skada som kommer att hålla honom borta länge. Vi står inför mycket viktiga matcher under våren, säger Nordsjällands sportchef Carsten V. Jensen.

ARTIKELN HANDLAR OM