Kim Källström

Kim Källström klar för Djurgården

Av: 

Martin Tolén

FOTBOLL

Nu är det klart.

Kim Källström återvänder ”hem” till Djurgården.

– Jag är inte här för att pensionera mig, säger Källström.

På självaste deadline day kom bomben.

Kim Källström, 34, bröt sitt kontrakt med schweiziska Grasshoppers på grund av ”personliga skäl” och ville flytta hem.

Nu är flytten ”hem” till Djurgården klar. Klubben har bekräftat att Källström skrivit på för två år.

– Jag känner en stor glädje. Under hösten och vintern har det vuxit fram ett sug att få sluta cirkeln och ta på sig Djurgårdströjan igen. Jag känner mig så himla varmt välkommen i klubben, det finns mycket värme och kärlek i Djurgården. Jag kommer till ett ställe där jag känner mig uppskattad och det tror jag alla människor gillar, säger Kim Källström i ett pressmeddelande.

Återförenas med ”Isak”

Källström spelade i Djurgården mellan 2002 och 2003 och bidrog då till två SM-guld och ett cupguld tillsammans med bland annat Andreas Isaksson som vände hem i somras.

– Det var en ungdom som drog iväg som nu kommer tillbaka som en familjefar som är många erfarenheter rikare. Jag har haft glädjen att ha en bra karriär ute i Europa. Jag kanske är lite defensivare i spelet nu än när jag lämnade, men det är ändå samma mentalitet som kommer tillbaka till Kaknäs, säger Källström och fortsätter:

– Jag är i gott slag. Jag har spelat hela hösten och fysiskt känns det jättebra. Det gör det också mycket roligare att komma tillbaka, att jag inte är här för att pensionera mig. Jag kommer att göra allt för att det ska vara en positiv känsla ute på Kaknäs och jag kommer att ge allt på matcherna.

”Skrattade åt det – nu är det sant”

Sportchefen Bosse Andersson har därmed lockat hem två av guldmakarna från 2002 och 2003 i vännerna Källström och Isaksson – med totalt 264 landskamper tillsammans.

– Det är klart att man känner sig stolt och lite tagen. I juli sa Henrik Berggren (Djurgården Fotbolls vd) att tänk om Andreas Isaksson och Kim Källström skulle avsluta sina karriärer i Djurgården. Då skrattade vi nästan åt det men i dag är det sant, säger Bosse Andersson.

Djurgårdens kommunikationschef Jonas Riedel berättar för Sportbladet att Kim Källström kommer att presenteras på söndag efter lagets match mot norska Vålerenga.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

LISTA: Allsvenskans 21 bästa nyförvärv

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kim Källström

Djurgårdens IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll