Rasmus Jönsson återvänder till HIF

”Här jag trivs bäst”

Jönsson.
Jönsson.

Rasmus Jönsson återvänder till Helsingborgs IF.

29-åringen, som närmast kommer från thailändska Buriram United, har tecknat ett tvåårskontrakt.

– Det är här jag trivs bäst och det är här man brinner lite mer för att spela fotboll än på andra ställen, säger Jönsson.

Rasmus Jönsson, som fostrats i Helsingborgs IF, gör nu sin andra comeback i klubben efter utlandsäventyr. Efter att ha återvänt till HIF 2018 lämnade anfallaren så sent som i juli 2019 återigen allsvenskan för spel i thailändska Buriram United.

En proffssejour som redan nu är över.

Mellberg: Väldigt kul

HIF skriver i ett pressmeddelande att 29-åringen är tillbaka och har tecknat ett tvåårskontrakt.

– Jag har alltid tänkt att om jag får välja så vill jag helst spela i HIF. Det är här jag trivs bäst och det är här man brinner lite mer för att spela fotboll än på andra ställen. Även om jag alltid vill komma hem är det viktigt för mig att ha en tränare som tror på mig och vill ha mig för mina kvalitéer. Jag kände att jag hade ett bra snack med Olof och ser verkligen framemot att få börja jobba med honom, säger Jönsson.

Tränaren Olof Mellberg är fåordig men nöjd i samma pressmeddelande.

– Jag har haft en bra dialog med Rasmus under en längre tid och det känns väldigt roligt att få välkomna honom hem till HIF.

Helsingborg slutade på tionde plats i allsvenskan 2019.

Sportbladet tipsar: Läs expertens tips inför lördagens Stryktips här.
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.