Stökig uppladdning inför ödesmötet

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ödesmötet mellan FC Köpenhamn och Malmö FF har föregåtts av oroligheter.

Köpenhamnspolisen bekräftar att man använt tårgas mot MFF-supportrarnas marsch mot Parken.

– Det kastades tårgas från polisen i enlighet med säkerhetsbestämmelserna, säger Lars Ole Karlsen vid Köpenhamnspolisen till Ekstra Bladet.

Tusentals MFF-supportrar har tagit sig över sundet för att följa årets sista match och Markus Rosenbergs MFF-avsked mot Köpenhamn.

Men fansens uppladdning inför mötet blev stökig. Marschen mot arenan slutade med sammandrabbningar mellan polis och supportrar.

– I samband med deras vandring från Svanemöllan Station till Parken har det skett några rusningar och avspärrningarna har brutits. Rusningarna har varit i riktning mot uniformerad polis, och det kastades tårgas från polisen i enlighet med säkerhetsbestämmelserna, säger Lars Ole Karlsen från Köpenhamnspolisen till Ekstra Bladet.

Andningssvårigheter

Den danska tidningen hade en reporter som följde marschen och han skildrar hur flera MFF-fans tvingats sätta sig vid sidan av vägen med andningssvårigheter.

På sociala medier har också flera MFF-supportrar uppgett att de haft svårt att bli insläppta på arenan. Sportbladet var i kontakt med klubbens SLO, Pierre Nordberg, som dock avböjde att kommentera läget vid insläppen under pågående arbete.

Enligt polisen har man inte anhållit någon för rusningarna i supportermarschen, men till Ekstra Bladet säger Köpenhamnspolisen att det kan ändras under pågående insats.

Foto: TT
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE