”Krävs något mer i huvudet på oss”

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre nya poäng och ryck i den allsvenska toppen.

Det räcker inte för Malmö FF.

– Allting annat var bra men det krävs någonting mer i huvudet på oss för att den sista biten ska vara bra, säger Markus Rosenberg.

MFF inledde med att trycka på med många spelare och skapa hörnor och skottlägen utan att ändå skapa särskilt många klara målchanser.

– Ibland kan vi göra det lite för svårt. Vi behöver bli mycket rakare i sista tredjedelen. När de backar hem med så många som de gör så om man inte gör det tillräckligt snabbt blir det få målchanser även om du har mycket boll, säger Markus Rosenberg.

Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN

Trots Malmös spelmässiga övertag kom Örebro igen och pressade serieledaren hårt under de sista tio minuterna då MFF-målvakten Johan Dahlin räddade trepoängaren med sitt storspel.

– Ja, exakt. Det ska inte hända men vi ska vara glada att vi har honom. Det är vi. Samtidigt vann vi så vi ska inte vara för kritiska heller, säger Markus Rosenberg, som var starkt kritisk till domaren Magnus Lindgren.

”Blir ingen rytm”

Han blåser så mycket att det inte blir någon rytm. Vi ville inte ha frispark ibland men han blåste och tvingade oss fem-tio meter tillbaka för att lägga den. Han tar fram frustrationen i en som inte behövs.

– Dom säger före matcherna att vi kaptener ska prata med domaren. Jag får en smäll efter en minut men då springer han bara därifrån och sen får jag inte prata med honom på hela matchen, säger Markus Rosenberg.

Som verkligen ville diskutera den straff Örebro fick med domaren.

– Jag går inte fram aggressivt och frågar bara vad han blåser för. Då vägrar han att prata med mig. Ska han inte prata med en lagkapten om en straff?

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Protesten påverkade

MFF-tränaren Uwe Rösler var inte nöjd med sitt lags insats.

– Vi startade bra med tidigt mål och bra kombinationsspel. Sen gav vi domaren möjlighet att fatta det beslut han gjorde vid straffen, det skulle vi aldrig ha gjort.

– Det syntes att flera av spelarna inte är hundraprocentigt i matchform efter uppehållet. Med den dominans vi hade i 80 minuter skapade vi inte tillräckligt med skott på mål. De sista tio minuterna blev nervösa. Det måste vi prata om.

Även fansens tysta protest tror Uwe Rösler påverkade insatsen.

– Det gynnade Örebro. Flera av våra spelare kom inte igång som de brukar när publiken stöttar oss. Jag tyckte inte om bristen på atmosfär men vi respekterar fansens åsikt och rätt att uttrycka den.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.