Sundgren stängs av från AIK

AIK rasar mot Daniel Sundgren: Vi känner en enorm besvikelse

avPatrik Brenning, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Daniel Sundgren arbetsbefrias av AIK bara en vecka innan han ska säljas.

Klubben skriver på sin hemsida att anledningen är hur försvararen agerat inför Champions League-kvalet mot FC Ararat-Armenia.

– Vi känner en enorm besvikelse över hur Daniel hanterat sin avtalade avslutning i AIK, säger sportchefen Björn Wesström.

– De svartmålar mig, svarar Sundgren för Sportbladet.

Daniel Sundgren vägrade spela Champions League-kvalet med AIK, menar klubben som nu straffar försvararen. AIK skriver på sin hemsida att 28-åringen uttryckt att han ”inte ville vara uttagningsbar till matchen mot FC Ararat-Armenia” och sedan sjukanmälde sig tätt inpå avresan.

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Hade inte fått spela Europa League

Enligt klubbens uppfattning ska Sundgrens sjukskrivning bero på att försvararen inte skulle kunna spela i Europa League för sin nya klubb Aris FC under resten av året om han registrerats i AIK:s CL-trupp. Detta gäller dock bara kvalet då svensken oavsett får representera Aris i Europa League bara de når gruppspelet.

– Vi känner en enorm besvikelse över hur Daniel hanterat sin avtalade avslutning i AIK. Han har haft en fantastisk karriär i AIK och att vi nu skiljs på detta sätt känns oerhört sorgligt, säger sportchefen Björn Wesström.

Sportbladet fick vid lunchtid tag på Daniel Sundgren.

Vad är det som hänt?

– Ja, vad är det som har hänt? Inte mer än att de har gått ut med ett pressmeddelande där de säger vad de tycker om mig. Sen så delar inte jag deras mening där. Men det är som det är. Jag ville får ett fint slut i AIK, men det blev ett onödigt slut.

Daniel Sundgrens övergång till Aris, som ska genomföras den 18 juli, kommer att fullföljas.

AIK förlorade den första matchen mot FC Ararat-Armenia med 1–2 och spelar returen hemma på onsdag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM