Officiellt: Mikael Lustig klar för Gent

Han ryktades hamna i allsvenskan.

Nu bekräftar belgiska storklubben Gent att de värvar Mikael Lustig.

– Mikael har vinnarmentaliteten och ledarskapsförmågan som laget behöver, säger sportchef Peter Verbeke till klubbens hemsida.

Mikael Lustig spelade i Celtic i 7,5 år.

Nu skriver han på för belgiska KAA Gent.

– Han har övertygat oss med sitt enorma driv att söka ett nytt projekt efter åtta raka titlar med Celtic, säger klubbens sportchef Peter Verbeke.

– Mikael har vinnarmentaliteten och ledarskapsförmågan som laget, och framför allt våra ungdomar, behöver.

Ryktades till allsvenskan

Själv kommenterar han övergången på Instagram:

”Jag är stolt över att meddela att min resa fortsätter i Belgien hos Gent. Jag kommer att bära den här tröjan med stolhet och ge allt jag kan både på och utanför planen. Stort tack till alla som trott på mig och som gjort det här möjligt, till min familj och min agent för allt stöd”, skriver Lustig.

Både Malmö FF och AIK har visat sitt intresse för landslagsbacken – något som han själv har bekräftat. Men någon sejour i allsvenskan blir det inte för Lustigs del.

”Mycket kvar att ge”

Vad 32-åringen dock har varit tydlig med är att han blir kvar på kontinenten.

– Man komma ihåg att jag är högerback. Det är inte så sexigt i de länderna (USA, Mellanöstern och Australien). Jag har extremt mycket kvar att ge inom europeisk fotboll, sa Lustig till Sportbladet efter Sveriges förlust mot Spanien i EM-kvalet.

Landslagsbacken skriver på ett treårskontrakt med Gent.

Han gör IFK Göteborgs Benjamin Nygren sällskap i landet då 17-åringen nyligen skrev på för en belgisk storklubb med en annan bokstav på slutet – nämligen Genk.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.