Ödegaards kritik mot Hegerberg: ”Det räcker nu”

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Världsstjärnan Ada Hegerberg riktade under dagen stark kritik mot det norska fotbollsförbundet.

Nu får hon kritik – från minst sagt oväntat håll i form av landsmannen Martin Ödegaard.

Det var i en intervju med norska Josimar som världens bästa fotbollsspelare, Ada Hegerberg, riktade skarp kritik mot det norska fotbollsförbundet.

– Det har varit tufft på så många samlingar. Jag har varit knäckt psykiskt. Det har varit en djup depressiv känsla. Jag hade mardrömmar efter att ha varit med landslaget, sa Hegerberg, som sedan tidigare tackar nej till landslagsspel på grund av sin konflikt med förbundet.

Nu har hon i sin tur kritiserats från en av Norges mest kända fotbollsspelare på herrsidan – Martin Ödegaard.

1 av 2 | Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

I en Instagramstory som Real Madrid-spelaren lade upp under onsdagen ifrågasätter den norske talangen den norska världstjärnans tajming – med bara några dagar kvar till VM-premiär för de norska damerna.

”Tajmingen är förskräcklig”

”Kanske kan du hitta på något bättre att göra än att förstöra landslagets förberedelser inför VM? De har kvalificerat sig till VM med sitt land (något av det största en fotbollsspelare kan uppleva), och de har redan fått tillräckligt med negativ uppmärksamhet” skriver Ödegaard och fortsätter:

”De förtjänar bättre. Att du nu väljer att göra en sådan intervju är totalt oförståeligt. Tajmingen är förskräcklig. Valet att inte spela för Norge är ditt, men respektera Norge och vårt landslag. Det räcker nu”.

Felriktad kritik

Enligt Josimar-journalisten Marius Lien, som gjorde intervjun med Ada Hegerberg, har Martin Ödegaard missriktat sin kritik om tajmingen.

Detta då intervjun med Lyonstjärnan i själva verket gjordes i februari.

– Martin Ödegaards formuleringar tyder på att han inte har förstått innehållet i Adas uttalanden. Kritik av tajmingen borde riktas mot mig och Josimar/Morgenbladet, inte Ada, säger Lien till Nettavisen.

På lån i Vitesse

Martin Ödegaard blev känd för den bredare fotbollspubliken när han som 16-åring lämnade Strömsgodset och Norge för Spanien och Real Madrid.

Efter att ha haft det tufft under sina första år har supertalangen, som nu hunnit fylla 20, varit en av de nederländska ligans bästa spelare den gångna säsongen under sin lånesejour i Vitesse.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM