Segers stöd till Hegerberg: ”Han har inte all fakta”

avFrida Fagerlund, Petra Thorén

Publicerad:

RENNES. Ada Hegerberg kritiserades av landsmannen Martin Ödegaard efter en intervju om situationen i landslaget.

Nu visar vännen Caroline Seger sitt stöd för norskan.

– Att han gick ut och sade en sådan grej är för att han inte har all fakta, säger Seger.

Det var under onsdagen som det norska fotbollsmagasinet Josimar publicerade en intervju med Ballon d’Or-vinnaren Ada Hegerberg.

Den norska stjärnan berättade om hur hon mådde under tiden i landslaget.

– Det har varit tufft på så många samlingar. Jag har varit knäckt psykiskt. Det har varit en djup depressiv känsla. Jag hade mardrömmar efter att ha varit med landslaget, sa Hegerberg, som sedan tidigare har tackat nej till VM grund av konflikten med förbundet.

Kritik från Ödegaard

Uttalandet fick i sin tur herrspelaren Martin Ödegaard att reagera. På sina sociala medier gick norrmannen till attack mot Hegerberg och kritiserade främst valet av tidpunkt för intervju.

”Kanske kan du hitta på något bättre att göra än att förstöra landslagets förberedelser inför VM? De har kvalificerat sig till VM med sitt land (något av det största en fotbollsspelare kan uppleva), och de har redan fått tillräckligt med negativ uppmärksamhet” skriver Ödegaard och fortsätter:

”De förtjänar bättre. Att du nu väljer att göra en sådan intervju är totalt oförståeligt. Tajmingen är förskräcklig. Valet att inte spela för Norge är ditt, men respektera Norge och vårt landslag. Det räcker nu.”

Seger: ”Känner Ada väl”

Nu visar den svenske lagkaptenen Caroline Seger sitt stöd för Hegerberg.

– Jag känner Ada väl, och nu läste jag att hon hade gjort den här intervjun i februari. Hon hade fått kritik för att hon hade släppt en sån här grej nu, men det var ju tidningen, säger Seger.

– Människor runt om kring reagerar alltid på sådana här saker, jag förstår det. Att han gick ut och sade en sådan grej är för att han inte har all fakta. Det är ju för att man blir irriterad, men det finns alltid två sidor av myntet.

Seger menar att det är ett stort tapp för hela mästerskapet att en spelare av Hederbergs kaliber inte är med.

– Nu är där otroligt många skickliga fotbollsspelare under detta mästerskap, men klart att avsaknaden av en sån stjärna är stor. Så jag hoppas att det löser sig så att Ada kan vara med i framtiden, säger hon.

Har ni pratat om hur hon har mått i landslaget?

– Nej, men mår man så dåligt så är det klart att det kommer till en punkt där du inte pallar mer. Det var väl antagligen det som gjorde att det tog stopp för henne, att hon inte orkade mer.

– Vill hon prata om det som har hänt så finns man där, men annars är den hennes ensak.

Publicerad: