Arsenal

”Ljungberg redo ta över Arsenal”

Massiv kritik – nu pekas svensken ut

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Förlust mot nykomlingen Sheffield United.

Nu sågas Unai Emery och hans Arsenal stenhårt.

Samtidigt kommer trovärdiga uppgifter om att Fredrik Ljungberg, 42, är redo att ta över.

Fler och fler kritiska röster höjs mot Arsenals huvudtränare Unai Emery efter måndagens 0–1-förlust mot Sheffield United. I Sky Sports sändning levererade PL-profilen Patrice Evra en sågning av den grövre modellen.

– För tio år sedan brukade jag kalla Arsenals spelare för bebisar. Det var den känslan man hade när man mötte dem, man visste att man skulle vinna - och det är samma känsla nu. Inget har förändrats sedan Arsène Wenger lämnade; det ser vackert ut när de spelar, men de är inte ett vinnande lag, sa han enligt Goal.

”Kan vi spela sämre?”

På sociala medier haglar kritiken mot Unai Emery och supporterkontot @ltarsenal, med cirka 70 000 följare, lanserar förslaget att låta svenske legendaren Fredrik Ljungberg (just nu assisterande tränare till Emery) ta över huvudansvaret.

”Ställ er själva frågan: Kan vi spela sämre än så här med spelarna vi har? Det vore en bedrift om vår näste tränare gjorde sämre ifrån sig. Varför inte chansa med Ljungberg?”, skriver kontot.

”Logisk känsla”

Förslaget är heller inte helt taget ut luften. Så sent som förra veckan kom ansedda Arsenal-kännaren och The Athletic-journalisten David Ornstein med uppgifter om att Ljungberg är redo att ta över om Emery sparkas.

”Freddie är väldigt respekterad av spelarna och ledare och den logiska känslan är att han hade tagit över ansvaret tillfälligt om något skulle hända med Emery”, skrev Ornstein.

Stryktipset lördag: Se expertens tips inför 13 rätt i helgen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Bekräftat: Ljungberg tar över Arsenal

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Arsenal

Premier League

Arsenal FC

Fredrik Ljungberg

Fotboll