Barçastjärnan fick promenera efter protesterna

Tusentals demonstranter har tagit till gator och torg i Barcelona efter fängelsedomarna för nio katalanska separatistledare.

Något som fick konsekvenser för flygplatsresenärer i staden – däribland fotbollsstjärnan Ivan Rakitic.

Han fick gå hem från flygplatsen El Prat.

Spaniens högsta domstol har dömt nio katalanska separatistledare till fängelsestraff på mellan 9 och 13 år för deras roll i Kataloniens utbrytningsförsök 2017. Något som fått stora protester i Barcelona som följd.

På grund av protesterna fick trafik från flygplatsen El Prat, både hjul och rälsburen sådan, stängas av under en period av måndagen.

En av de som drabbades då var Barcelonas fotbollstjärna Ivan Rakitic.

Kroaten, som precis återvänt från landslagssamling och EM-kval, fotograferades promenerandes med resväskan rullandes efter sig.

Klubben fördömer domarna

Att Rakitic fick använda fötterna för att ta sig från flygplatsen ses nog dock som ”collateral damage” i ett större sammanhang för hans klubb – som även de protesterar mot domarna.

FC Barcelona gick under dagen ut med ett offentligt uttalande där de fördömde högsta domstolens dom mot separatistledarna.

”På samma sätt som hot om fängelsedomar inte ledde till en lösning på konflikten så kommer inte fängelsedomarna som delats ut i dag att göra det. För fängelse är inte lösningen. Lösningen på den katalanska konflikten måste komma exklusivt från politisk dialog”, skriver klubben.

Gerard Pique är en av de som reagerat positivt på sin klubbs ställningstagande.

”Jag är stolt över att vara en del av denna klubb”, skriver mittbacken på Twitter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.