Svenskens mardröm: Tröjorna som troféer

Kris i David Moberg Karlssons Sparta Prag

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
David Moberg Karlsson.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
David Moberg Karlsson.

Det är kris i David Moberg Karlssons tjeckiska klubb Sparta Prag.

Efter 0-1 borta mot Viktoria Plzen, och en miserabel säsongsstart, tog klubbens tillresta supportrar hand om spelarnas tröjor.

– De var av förståeliga skäl arga, säger mittfältaren Michal Trávník irozhlas.cz.

Sparta Prag, med svenske David Moberg Karlsson i truppen, är mesta mästare i tjeckisk fotboll och slutade förra säsongen trea i ligaspelet. Men den nuvarande säsongen har inneburit en ny situation för den stolta klubben.

Visades upp som troféer

Efter bortaförlusten mot Viktoria Plzen på söndagen (där Moberg Karlsson saknades) halkade laget ner på en åttondeplats i ligan och trots att bara elva omgångar är spelade ser ligaguldet redan ut att vara på väg att förloras. Detta då ärkerivalen Slavia Prag nu är 15 poäng före sin lokalkonkurrent.

Efter matchen i Plzen visade de tillresta supportarna sitt missnöje genom att kräva att spelarna lämnade ifrån sig sina tröjor. Dessa visades sedan på ett förnedrande sätt upp som troféer på läktaren efter slutsignalen.

– De var av förståeliga skäl arga och frågade oss om våra tröjor så vi tog av tröjorna och gav bort dem. Det var allt, säger mittfältaren Michal Trávník irozhlas.cz.

– Jag förstod inte vad som hände förrän jag såg att spelarna stod där utan tröjor. Jag förstår dock inte hur det ska hjälpa oss att utveckla vårt spel, säger pressade tränaren Vaclav Jilek.

”Skulle behöva styra spelarna”

Frågan är samtidigt hur Jilek ska vända situationen då det gång på gång varit individuella misstag från Spartas egna spelare som kostat poäng.

– Vi skulle behöva styra spelarna med en joystick men det fungerar inte så. Just nu har spelarna för dåligt självförtroende och det syns på planen.

Återstår att se om publikens aktion innebär mer självsäkra spelare.

Guider internationell fotboll:

Allt om Champions league Allt om Europa league Allt om EM-kvalet herrar Allt om EM-kvalet damer

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN