Uppgifter: Casillas går i pension

Iker Casillas, 37, drabbades av en hjärtinfarkt.

Nu väntas stormålvakten gå i pension.

– Han kommer inte att spela igen, säger agenten Carlo Cutropia enligt Marca.

Det var på en träning under onsdagen som Iker Casillas plötsligt föll ihop. Den 37-årige målvakten kände smärtor i bröstet och fördes akut till sjukhus.

Senare på eftermiddagen stod det klart att den välmeriterade spanjoren hade drabbats av en hjärtinfarkt.

Operationen som följde gick enligt plan och Casillas tillstånd är nu stabilt. Men enligt Marca kan gårdagens händelse bli slutpunkten på karriären.

Kan ha spelat sin sista match

Den spanska sajten hänvisar till uppgifter ”inom Porto” som pekar på att Casillas kan ha spelat sin sista match. Detta är ännu obekräftat.

Men agenten Carlo Cutropia stärker onekligen uppgifterna.

– Han är en fajter, för han kommer inte spela igen... Detta är viktigare än att vinna VM. Det är den största segern i hans liv, säger Cutropia, till Radio MARCA, och syftar på ”segern” över de akuta hjärtproblemen.

Under torsdagsförmiddagen uttalade sig Nelson Puga, huvudläkare i Porto, om situationen:

– Med ro och mycket dialog kommer vi ta ett beslut om han ska fortsätta, säger Pugo till Porto Canal.

Om pensionen blir ett faktum gjorde målvakten - som sitter på ett kontrakt med Porto fram till nästa sommar - sin sista match i helgen, då Porto kryssade mot Rio Ave, 2–2.

”En stor skräck”

Casillas inledde karriären i Real Madrid 1999 och har samlat på sig en av de mäktigare meritlistorna i fotbollshistorien. Han har bland annat vunnit VM-guld, två EM-guld och tre Champions League-titlar.

Efter operationen i går skickade ut ett meddelande på Twitter.

”Allting är kontrollerat här, en stor skräck men med krafterna intakta. Tack för alla hälsningar och alla kärlek”, skrev han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN