Debut för Beckhams lag – vill värva Messi

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ingen Zlatan Ibrahimovic.

Då är en av hans gamla kompisar i centrum inför MLS-premiären.

På söndag spelar David Beckhams nya klubb Miami historisk debutmatch.

– Vi tror verkligen på vårt lag, säger Beckham, som öppnar för att värva både Leo Messi och Cristiano Ronaldo i framtiden.

Det har gått mer än 13 år sedan David Beckham blev den första stora fotbollsstjärnan att sent i karriären flytta till den nordamerikanska ligan MLS, då han tackade nej till en kontraktsförlängning med Real Madrid och i stället skrev på för LA Galaxy.

Har tvivlat

Beckham rundade förvisso av sin aktiva karriär med en vår i Paris Saint-Germain där han var lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic. Men de senaste åren har han varit USA trogen, och direkt efter att han lade skorna på hyllan inledde han – och ett antal kompanjoner – skapandet av Inter Miami FC.

Resan med Miami har varit långt ifrån spikrak, bland annat har det varit svårt att hitta en hemmarena, men efter sju års kamp och slit är problemen nu lösta, och när MLS kickar igång till helgen finns Beckhams egna lag med i serien. I premiären på söndag väntar Los Angeles FC på bortaplan.

– Jag måste erkänna att jag flera gånger under de här sju åren har tvivlat på att det kommer funka. Det har varit mycket frustration. Men det har aldrig varit så att jag har tänkt ge upp, säger Beckham och fortsätter:

– Vi har jobbat jättehårt, framförallt de senaste två åren, för att skapa något speciellt och nu i helgen får vi lön för mödan.

David Beckhams Miami kliver in i MLS i helgen.
Foto: Richard Drew/AP/TT
David Beckhams Miami kliver in i MLS i helgen.

Drömmer om stjärnor

Miamis trupp är långt ifrån MLS:s mest namnkunniga – men om några år kan den mycket väl vara det, tror Beckham.

– Vi är väldigt nöjda med laget vi har, men vi har pratat om att vi har möjligheter att ta hit stora namn från Europa. Alla lag i världen skulle ju naturligtvis vilja ha Messi eller Ronaldo i sin trupp. Vi säger alltid att vi inte vill vara som andra lag i ligan, men i det här fallet tror jag att alla säger samma sak.

Vid sidan av Miami är Nashville även ett nytillskott i MLS inför den här säsongen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.