Iker Casillas

Football Radical: Varför vill ingen älska med Chelsea?

Av: 

Sportbladet.se

FOTBOLL

Barcelona hatar Lionel Messi, Sverige hatar reklam, och mitt i kärlekens månad är Football Radical tillbaka med nödvändig samhällsinformation och onödiga samhällsfrågor.

Ur högen: Varför vill ingen älska med Chelsea?

En vanlig vecka i ett radikalt poddliv inleddes med lagerkransbelöningar för Johanna Frändén och vabb-tillvaro för Simon Bank, men det är väl som det är med det. Fotbollsvärlden överlevde det också, och lämnade diskussionsämnen så det räcker och blir över.

Johanna har noterat att Belgien hittat exakt rätt i dejtingapp-samtiden, vilket får Simon att fundera kring vad Tinder egentligen kan lära sig av WyScout (och huruvida Thibaut Courtois verkligen är en keeper).

Man kanske möjligen kan räkna på kärlek, och något man definitivt kan räkna med är att det blir debatt i Sverige om någon gör en tv-serie, skriver en bok, gör en film eller publicerar reklam.

Simon tar hjälp av en annan Simon för att analysera en (fotbolls)värld som är uppochner. Storytelling har ersatt verklighet, vetenskapen har ersatt romantiken, och så kan vi väl inte ha det i längden?

Det kommer vi inte heller.

Vill verkligen tro på romantiken

Sveriges radikalaste fotbollspodd tar på sig Haag-hatten och spanar 30 år in i framtiden för att skissa på ett nytt fotbollslandskap 2050. Där styr Iker Casillas Spanien, medan Héctor Bellerín rattar Fifa, i en fotboll som spelas på veganskt underlag oavsett nivå (det kommer att finnas två, en på tv, en på plats).

Finns det plats för romantiken då?

Podden vill verkligen tro det.

Podden gläder sig dessutom åt amerikanska solidaritetshandlingar och ett uppblossande informationskrig i Katalonien. Kan vi rentav få se en till katalansk toppspelare i fängelse 2020?

Dessutom: Olivier Giroud, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Pep Guardiola, Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Amy Klobuchar, Mino Raiola, Basquiat, Rembrandt, Matthijs De Ligt, Paolo Maldini, Lotta Lundgren, Ebba Busch Thor, Narciso Parigi, Martin Schibbye, Birro, Lionel Messi, Antoine Griezmann.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa veckans toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Frändén: En av fotbollens eviga frågor ska få sitt svar

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Iker Casillas

Rembrandt

Simon Bank

Paolo Maldini

Lotta Lundgren

Mino Raiola

Martin Schibbye