Real Madrid slog Barça i El Clásico

Vinícius hjälte inför ögonen på Ronaldo

avAndreas Käck, Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

Finbesök på Santiago Bernabéu.

Då vann Real Madrid El Clásicot mot Barcelona och gick upp i serieledning.

Stor hjälte: Vinícius Júnior, 19.

Cristiano Ronaldo (numera i Juventus) hade intagit position på VIP-läktaren, men länge kändes det som att ”Los Blancos” hellre hade haft sin förre hjälte på planen.

För trots att de radade upp målchanser – särskilt i inledningen av den andra halvleken – tedde det sig omöjligt att få hål på Barça. Isco kom nära flera gånger om, men var det inte målvakten Marc-André ter Stegen som stod i vägen, så var det Gerard Piqué där bakom på mållinjen.

Men till slut kom utdelningen.

Foto: Gonzalo Arroyo Moreno / Getty Images Europe

Vinícius hjälte

I den 71:a minuten slog 19-årige brassen Vinícius Júnior till med vad som var hans blott fjärde ligamål i Real Madrid-tröjan, och allra första i ett El Clásico.

– (Toni) Kroos gav mig en fin passning, det var en kombination vi ofta kör på träning. Lyckligtvis gick den hem, säger Vinícius i den mixade zonen efteråt.

Hur han firade? Genom att springa ut mot sidlinjen, titta upp mot VIP-läktaren – och kopiera Cristiano Ronaldos patenterade målgest.

– Det här var den viktigaste matchen i min karriär. Jag spelar i världens bästa lag och försöker göra allt jag kan för att fansen ska bli glada, säger hjälten i tv-kanalen Movistar.

Ny serieledare

Med sekunder kvar kunde inbytte Mariano kontra in 2–0. Segern innebär att Real går upp som ny serieledare, en poäng före Barça.

Efteråt är Gerard Piqué frustrerad.

– Real Madrid i första halvlek var bland det sämsta jag sett av dem. I andra halvlek sätter de mer press på oss, men vi borde ha kunnat utnyttja första halvlek bättre. Man är frustrerad så klart. Det känns som att vi missade en jättechans att dra ifrån. Men ibland vinner man och ibland förlorar man. Vi åker hem nu och jobbar på att förbättra oss, säger han.

Detta var huvudstadslaget första El Clásico-seger sedan sommaren 2017. Innan den här hade de spelat sju raka utan seger.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga

Fotboll