Martin Hinteregger avslutade träningslägret full

Nu byter han till Eintracht Frankfurt

avAnna Andersson

Publicerad:

I helgen rumlade Martin Hinteregger över torget.

Berusad och med stora svårigheter att hålla balansen.

I dag presenteras han som Eintracht Frankfurts nyförvärv.

Den österrikiske mittbacken har haft en tuff tid i Augsburg och varit tydlig med att han vill lämna klubben för Eintracht Frankfurt dit han varit utlånad under våren.

Den 9 juli hade han en ryggsäck med ett märke från ligakonkurrenten när han kom till tärningen i Augsburg.

Landslagsspelaren deltog inte heller på det lagfoto som Augsburg tog den 15 juli och när Augsburgs träningsläger avslutats den 27 juli sågs Hinteregger rumlandes över torget i Bad Häring, Österrike. Hans lagkompis och landsman Kevin Danso fick stötta honom för att han skulle klara av att hålla balansen.

Hela incidenten filmades, postades på internet och bilderna visar att han är märkbart berusad.

Dagen efter saknades han vid lagets avslutande träning.

Full på träningslägret - klar för Eintracht Frankfurt

Det var ett tydligt avsked till en klubb han inte ville spela för. Nu har han presenterats som ny spelare för Eintracht Frankfurt.

– Vi får inte döma honom för detta. Han har gått igenom väldigt mycket på kort tid och det är ingen enkel situation, säger Frankfurts styrelseordförande Wolfgang Steubing till Bild.

– Okej, det passar inte in i bilden av en professionell idrottsman, framför allt inte under försäsongen. Men vi får inte vara för hårda mot honom.

Enligt tidningen betalar Frankfurt en övergångssumma på 120 miljoner kronor och Martin Hinteregger ska genomföra en läkarundersökning i morgon onsdag. Tidningen skriver också att han redan för flera veckor sedan bad föreningen att spara tröja nummer 13 till honom

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM