FA vill stoppa läktarrasismen – höjer straffen

avTT

Foto: Shuji Kajiyama/AP/TT
Sex Chelseasupportrar stängdes i veckan av för rasistiska tillmälen riktade mot Manchester Citys Raheem Sterling när lagen möttes i december. Arkivbild.

Engelska fotbollsförbundet (FA) höjer straffet för rasistiska tillmälen på läktarplats inför den nya säsongen som drar i gång i augusti. Förstagångsförbrytare riskerar nu minst sex matchers avstängning om de döms för diskriminerande uppträdande.

Engelsk fotboll har plågats av flera uppmärksammade fall med rasistiska inslag och antalet anmälningar om rasistiska tillmälen eller liknande ökade med 43 procent förra säsongen, enligt en rapport från antidiskrimineringsorganisationen Kick it out.

Sex stängdes av

Så sent som i veckan stängde Londonklubben Chelsea av sex supportrar efter deras rasistiska attacker mot Manchester Citys mittfältare Raheem Sterling när lagen möttes i december. En av supportrarna stängdes av på livstid medan de övriga fem fick straff på mellan ett och två års avstängning.

Även Internationella fotbollsförbundet (Fifa), har nyligen höjt sina minimistraff för rasism till 10 matchers avstängning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll

Rasism