IFK Göteborg

Blåvitt rasar: ”Jag blir helt galen”

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

FALKENBERG. IFK Göteborg tappade segern i den 96:e minuten.

Då brast det för både Poya Asbaghi och Sebastian Eriksson.

– Jag blir självklart arg när jag vet att det är offside, det är det jag tänker på. Jag blir helt galen, säger Eriksson.

Klockan hade tickat upp till 95.22 när Carl Johansson nickade in kvitteringen på ett fullsatt Falcon Alkoholfri Arena. Det fick många av IFK Göteborgs spelare att bli vansinniga, och en skadad Lasse Vibe var ute på planen och fick hålla fast Sebastian Eriksson för att han skulle lugna ner sig.

Men bara minuten senare brakade det loss i spelargången, något som hördes väldigt väl under C Mores intervju med Robin Söder.

– Ni dödar matchen, ni dödar matchen, vrålar en spelare i bakgrunden samtidigt som glassplitter hörs när en reklamskylt åker i marken. 

”VET att han är offside”

En stund senare är det lugnare när Sportbladet pratar med Sebastian Eriksson.

– Ja, vad ska jag säga? Det var många situationer på kort tid. Jag är arg för att spelaren som slår in bollen från kanten är offside när passningen till honom slås. Jag är siste man och tar ett halvt steg upp, så jag vet att han är offside.

Men han ville inte prata specifikt om vad som hände i spelargången eller vem det var som skrek.

– Men när du sprungit i 96 minuter och tiden är slut och de gör mål efter det, så blir det mycket känslor med en gång. Nu försöker man lugna ner sig, det tar väl någon minut. Men jag blir ju självklart arg när jag vet att det är offside. Jag blir helt galen. 

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi svingade vilt på presskonferensen och var upprörd på ytterligare tre olika situationer kring målet.

– Jag har aldrig i hela mitt liv varit med om det, tre väldigt kontroversiella domslut som sker på 30-45 sekunder. Vi blir extremt rånade på två poäng, det finns ju ingen annan förklaring.

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Tjafs på presskonferensen

Han frågade sen den församlade journalistkåren om någon kunde förklara, och hamnade då i en upphetsad diskussion med Falkenbergs pressansvarige Magnus Wernersson eftersom denne i stället ville ge ordet till Hasse Eklund.

– Det är inte du som ställer frågorna, utan nu är det Hasses tur. Varför gick det som det gick, Hasse, säger Wernersson.

Eklund: Jag tror inte att Poya var klar?

Poya: – Jag är inte färdig…

– Du får berätta vad du känner om matchen, men vi har ingen frågestund med journalisterna utan de får fråga dig, säger Wernersson i riktning Asbaghi.

– Men det är ingen som vill höra dig. De vill höra mig. Så kan jag få prata klart? Jag är inte klar, säger Asbaghi irriterat. 

Både Eriksson och Poya Asbaghi var efter matchen inne i domarrummet och hade varsitt möte med domaren Adam Ladebäck. Han ville dock inte uttala sig efteråt.

– Vi gör inga intervjuer efter matchen. Jag har egentligen inga kommentarer till det som hände på eller utanför spelplanen. Det är mitt beslut, jag ger inga kommentarer i dag, säger Ladebäck.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

BETYG: De var bäst i Falkenberg-IFK Göteborg

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Sebastian Eriksson

Poya Asbaghi