En tredjedel av truppen corona-smittade efter CL-mötet

Valencia spelade åttondelsmötet i CL mot Atalanta från hårt corona-drabbade Bergamo.

I dag redovisade klubben fler nya fall av covid-19.

Totalt har 35 procent av truppen nu drabbats av sjukdomen.

Bergamo är ett av de hårdast drabbade områdena i Europa när det kommer till coronavirusets spridning. Men innan Italien beslutade för att införa en total nedstängning av först regionen och sedan hela landet så stod det klart att stadens lag, Atalanta, skulle möta Valencia i åttondelsfinalen i Champions League. Första mötet spelades i Milano (Atalantas hemmaarena är inte spelduglig) 19 februari och den tionde mars kom Atalanta till Valencia för en retur inför tomma läktare.

Och även om Atalanta själva inte redovisat några positiva test själva i spelartruppen (test genomförs inte längre på icke akut sjuka i Italien) så har sannolikt mötet skapat smittspridning till Valencias trupp. För på bara ett par dagar har nu positiva fall av viruset rasat in i den spanska truppen. I går kom beskedet om fem fall, däribland Ezequiel Garay, och nu i kväll meddelar Valencia att ytterligare nya fall upptäckts bland spelare och ledare laget.

Ezequiel Garay.
Ezequiel Garay.

”Vill utnyttja händelsen...”

”Inget fall är allvarligt och alla är i sina hem med medicinsk övervakning och med genomförda isoleringsåtgärder”, skriver klubben i ett pressmeddelande och vill samtidigt trycka på hur lätt smittan sprids.

”Trots att stränga åtgärder vidtogs när klubben reste till Milano visar det här att exponeringen i truppen är 35 procent positiva fall. Valencia vill utnyttja den här händelsen för att återigen trycka på att befolkningen i Spanien måste stanna hemma och strikt följa alla hygienåtgärder och andra förbyggande åtgärder som hälsomyndigheterna förespråkar”, skriver klubben.

Vilka nya fall som registrerats meddelar inte klubben officiellt.


PODD Så jobbar Aftonbladet med coronaviruset

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur Aftonbladet arbetar kring rapporteringen av coronaviruset och den globala krisen. Gäst är Lena K Samuelsson, publisher på Aftonbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN