Samial Berhe Suma matchhjälte för Järpen hemma mot Sollefteå

Av:  United Robots

Matchens enda mål stod Samial Berhe Suma för i andra halvleken när Järpen vann i division 3 mellersta Norrland i fotboll med 1–0 (0–0) mot Sollefteå på hemmaplan.

– Vi började bra och hade spelövertag under första halvleken. Vi skapade en del småchanser men lyckades inte sätta dit bollen. Vi gick ut i andra halvlek med förhoppningen att ta över matchen men Sollefteå tog över rejält under en tjugominutersperiod där vi var i brygga. De hittade stora ytor på mitten och vi lyckades inte sätta stopp på deras offensivt duktiga spelare. I anstormningen gjorde vi ett väldigt psykologiskt viktigt mål och tog sedan över med bud på flera mål. Vi visade en attityd och moral i matchen och sett till hela matchen vann vi rättvist även om vi var illa ute under delar av andra. Vi har nu vunnit 14 av de 15 senaste seriematcherna och vi ska jobba hårt för att fortsätta på den vägen, kommenterade Järpens tränare Petter Magnusson efter matchen.

Sollefteås tränare Kristoffer Westerlund:

– En svängig första halvlek där vi inte riktigt sätter försvarsspelet, men vi skapar två riktigt farliga målchanser. Järpen är lite aggressivare i andra och framförallt deras duktiga ytterforwards skapar en del problem för oss. Jämn halvlek och oavgjort känns rättvist. I andra tycker jag att vi tar över matchen rejält och skapar två jättelägen där målvakten gör en enorm räddning på den ena och på den andra chansen lyckas vi på något sätt inte ens komma till avslut, trots helt fri spelare med fem meter till mål. Men som det ofta är när man har ett övertag och skapar för lite målchanser, så blir man straffad och så även för oss. Ett långskott som vobblar i luften blir till en retur som de slår in. Efter det tappar vi tyvärr matchen en aning och vi åker dessutom på en utvisning efter, för att uttrycka det milt, två extremt billiga gula. Järpen försvar sig bra och spelar sedan av matchen där vi med en man kort inte förmår att få något riktigt tryck.

Järpen har nu en fin svit med tre matcher i rad utan att ha släppt in mål.

Sollefteå har startat svagt och har bara tre poäng efter tre spelade matcher. Järpen har nio poäng.

I nästa omgång har Järpen Frösö borta på Länsförsäkringar AC, torsdag 13 augusti 19.00. Sollefteå spelar hemma mot Delsbo söndag 16 augusti 14.00.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.