Nya drömlönen – ändå utklassad

Enorma skillnaden på summorna

avAndreas Käck

Ole Gunnar Solskjaer får en drömlön av Manchester United.

Men norrmannen ligger i lä jämfört med José Mourinho.

Enligt uppgift får han inte ens hälften så mycket som sin företrädare.

Det har tisslats och tasslats en hel del, men i morse kom beskedet att Manchester United väljer att göra succémannen Ole Gunnar Solskjaer till permanent manager.

Norrmannen – som tagit 14 segrar och spelat 2 oavgjorda på sina 19 första matcher – belönas med ett treårskontrakt.

– Det här är mitt drömjobb och jag ser verkligen fram emot att få chansen att leda klubben på lång sikt och förhoppningsvis kunna leverera den fortsatta framgång våra fantastiska fans förtjänar, säger 46-åringen om uppdraget.

Enorm skillnad

Lönen då?

Mjo, med vanliga dödligas mått mätt är den väl tilltagen. Såväl The Mirror som Daily Mail rapporterar att han får omkring 90 miljoner kronor om året. Men det är ändå en förhållandevis liten summa om man jämför med Solskjaers företrädare José Mourinho, som ska ha tjänat någonstans mellan 180-250 miljoner kronor om året (uppgifterna går isär).

Men då ska det såklart påpekas att Mourinho har ett avsevärt mer imponerande CV.

”Han är rätt person”

Manchester Uniteds vice ordförande Ed Woodward ser fram emot att ha norrmannen vid rodret framöver.

– De resultat Ole levererat sedan han kom in som tillfällig manager i december talar för sig själv. Men utöver resultat tar Ole också med sig en enorm erfarenhet både som spelare och tränare i kombination med en vilja att ge unga spelare chansen och en djup förståelse för den här klubbens kultur. Det här betyder att han är rätt person att leda Manchester United framåt, säger Woodward.

ARTIKELN HANDLAR OM