BP kvitterade mot AIK i sista sekunden

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Stefan Silva har stått utanför AIK:s trupp.

Men när han fick chansen i startelvan nätade han direkt.

– Jag var lite orolig och visste inte var jag skulle stå någonstans, säger Silva.

I februari ryktades Stefan Silva vara på väg bort från AIK. Enligt Sportbladets källor ska Silva ha visat sitt missnöje när Rikard Norling bytte in talangen Bilal Hussein i stället för honom i cupmötet mot Jönköping Södra.

Efter incidenten tränade Silva med samarbetsklubben Vasalund, men sedan förra veckan är han tillbaka i AIK. 

– Jag önskar inget annat än att vara tillbaka på Karlberg. Jag är uppriktigt ledsen över mitt sätt att hantera vad jag upplevde som en motgång, men med motgångar så lär man sig också nya saker om sig själv och jag kommer göra mer än någonsin för att bidra till AIK:s fortsatta framgång, sa Silva i ett uttalande då. 

I AIK:s sista träningsmatch inför allsvenskan fick Silva chansen i startelvan, och tog den. AIK saknade Bilal Hussein (U21), Sebastian Larsson, Karol Mets (Estland), Saku Ylätupa (Finland) och Tarik Elyounossi (Norge) på grund av landslagsuppdrag.

– Det känns ändå helt okej. Jag valde också att inte spela de som fanns tillgängliga och har spelat mycket, ”Pertan” (Per Karlsson), Adu, Oscar (Linnér) och inte fullt ut på Obasi och Henok. Det ska räknas in, det är ett aktivit val bortsett från landslagsspelarna som vi saknar, säger Norling.

Obasi målskytt

AIK har haft det tungt under försäsongen och hamnade i underläge även mot Brommapojkarna efter att Oscar Pehrsson nickat in en hörna. Men bara fyra minuter senare kvitterade nyförvärvet Chinedu Obasi efter ett fint inlägg av Henok Goitom. 

Med fem minuter kvar till paus klev Silva in i handlingen och satte 2-1 efter att Obasi nickat ner bollen i straffområdet. 

– Det var tufft, jag har fått köra på ganska hårt i veckan och blivit ganska trött av hård träning så jag var lite orolig och visste inte var jag skulle så någonstans så det var skönt att veta att jag håller för 75 minuter i alla fall. 

Hur skönt var det att göra det här målet efter allt som har varit?

– Det är alltid kul att göra mål och ligga bakom poäng. Det var roligt.

Silva byttes ut i den 78:e minuten, då ledde AIK fortfarande med 2-1. Han såg ut att bli hjälte efter en ganska avslagen halvlek där AIK bytte in flera unga spelare.

Hyllar Silva

Men i den fjärde övertidsminuten, i matchens sista sekund, kvitterade Albin Linnér för BP. Norling och Henok Goitom var ändå nöjda efter genrepet.

– Vi spelar inte i dag för att säkerställa något resultat överhuvudtaget. Det påverkar ju naturligtvis. Jag är faktiskt nöjd med många av spelarnas insatser, speciellt de som knackar på dörren, säger Norling.

– Det kändes som helt annat sprint i benen. Vi är framåt lutade i vårt försvarsspel och jag tycker att vi kan göra 3–4 mål i första halvlek. Det ser lovande ut, säger Goitom.

Duon hyllade också Silvas insats.

– Jag tycker att han gör en jäkligt bra insats. Han har kvalitéer och en teknisk förmåga som ligger lite över det vanliga som är intressant att ha i den positionen, säger Norling.

– Han gör mål och nära att göra någon ”halvbissa” och blir matchens lirare. Skönt för honom också att komma in efter vad som har hänt, nu känner han nog att han är med i laget och kan konkurrera på ett annat sätt, säger Goitom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.