Räddade Rosengård i första kvalmatchen

FC Rosengård var på väg att förlora borta mot Brann.

Då kvitterade inhopparen Olivia Holdt och firade med att gestikulera mot den norska publiken.

– Jag satt på bänken och kunde höra hur mycket de skrek på våra spelare, säger 21-åringen.

Svava Rós Gudmundsdóttir gav FC Rosengård en tung start på dubbelmötet med Brann.

Teagan Micah i målet hann inte reagera på islänningens projektil och Rosengård låg under i halvtid i CL-kvalmatchen.

Holdt räddade Rosengård

Det var länge en chansfattig match där Rosengård hade svårt att skapa kvitteringschanser men en kvittering blev det – till sist.

I den 78:e minuten hade Brann problem med att rensa bort bollen i straffområdet och den gick ut till Olivia Holdt. Den 21-åriga danskan, som hoppade in åtta minuter tidigare, klippte till och bollen gick in vid den vänstra stolpen. Det gjorde att matchen slutade 1–1.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

– Jag tycker det var en tuff match. Vi visste att Brann var ett bra lag, vi hade mycket respekt för dem och de hade mycket fans på läktaren som skapade en jättebra atmosfär för dem. Så jag tycker vi kan vara nöjda med resultatet, vi har bra chanser att göra resten av jobbet på hemmaplan, säger Olivia Holdt.

Holdt firade sitt mål med att sätta händerna bakom öronen och lyssna till publiken.

– Jag satt på bänken och kunde höra hur mycket de skrek på våra spelare varje gång de hade bollen. Jag tänkte när jag gjorde mål att jag skulle ge igen för hur de behandlade våra spelare under matchen. Det var bara kul, säger hon.

Hon skrattar när hon tillägger:

– Det lät som att de var glada för de började skrika ännu mer …

Branns lagkapten Tuva Hansen gillade inte firandet.

– Man ser vilka slags typer de är. Om de gör så ska vi svara med samma mynt i nästa match, säger Hansen till VG.

– Jag känner att det är något som triggar mig när de gör så mot mina supportrar. Då har jag ännu mer lust att ta mig an dem i nästa match.

”Det är katastrof”

Olivia Holdt hyllades av lagkamraten Olivia Schough efter matchen.

– Skitkul för henne att få göra ett så viktigt mål i en sån här stor match. Hon gör ett fantastiskt bra inhopp, säger Schough.

Efter kvitteringen kom Rosengård i gång och började skapa chanser men laget fick nöja sig med oavgjort inför den avgörande matchen i Malmö nästa vecka.

– Det känns som att vi orkar lite mer än de gör i slutet. Vi kunde verkligen ha gjort fler mål. Jag har ett drömläge som jag missar, säger Olivia Schough.

Efter fint förarbete av Holdt fick Schough chansen att avgöra matchen.

– Det är katastrof. Jag älskar de lägena och brukar sätta dem. Jag är väldigt besviken över det men jag hoppas att jag kan revanschera mig till returen, säger Olivia Schough.

Dubbelmötets vinnare kliver in i gruppspelet i Champions League.

Sportbladet sänder returmatchen mellan Rosengård och Brann. Den spelas på onsdag den 28 september. Matchen visas exklusivt för dig med Plus.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.