Uppgifter: Spelare har vänt sig emot ten Hag

Uppdaterad 2023-12-05 | Publicerad 2023-12-04

Bråket mellan Erik ten Hag och Jadon Sancho har satt spår.

Enligt Sky Sports har tränaren ”tappat omklädningsrummet”.

– En källa säger att han har förlorat ungefär 50 procent, säger Sky Sports reporter Kaveh Solhekol.

Följ ämnen

Missnöjet med Erik ten Hag uppges bland annat handla om den nederländske tränarens metoder och om behandlingen av Jadon Sancho.

Sancho har inte varit med i truppen sedan sitt öppna bråk med ten Hag och är avstängd tills vidare ”av disciplinära skäl”.

”Spelarna förvirrade”

I lördags förlorade Manchester United sin tionde match för säsongen och en källa uppger för Sky Sports profilerade reporter Kaveh Solhekol att ten Hag bara har ungefär halva spelartruppen med sig.

Erik ten Hag.

Bland annat eftersom flera av spelarna är nära vänner till Jadon Sancho, som inte ens får träna med A-laget längre. De tycker att ten Hag har gått för långt i sin utfrysning.

– Enligt min information är några av spelarna förvirrade över vad som händer. Han har tappat delar av omklädningsrummet, säger Solhekol.

Gillar inte ledarstilen

Flera spelare ska ha försökt prata med ten Hag om problem som de upplever. Bland annat med spelsättet och att de måste springa för mycket på träningarna.

– Jag har också fått höra att några av spelarna tycker att han är för inställd på att göra på sitt sätt och att han är för robotlik, säger Solhekol.

Manchester United ligger på sjunde plats i Premier League efter 14 omgångar. Laget ligger sist i sin Champions League-grupp med en match kvar av gruppspelet.