Gustav Svensson klar för IFK Göteborg

Gustav Svensson, 34, är klar för en återkomst i Blåvitt.

Det meddelar klubben själva efter en tids rykten.

– Det känns underbart att komma hem, säger Svensson på klubbens hemsida.

Svensson, som senast varit aktuell under EM med det svenska landslaget, kommer från en kort säsong med den kinesiska klubben Guangzhou City och är spelklar direkt.

– Det känns underbart att få komma hem. Blåvitt har något riktigt bra på gång och det vill jag gärna vara med på, säger han till klubbens hemsida.

”Extremt smart spelare”

Svensson har spelat för IFK Göteborg i två omgångar tidigare. Han fick sin allsvenska debut med klubben 2005 och stannade i fem år, för att sedan gör en återkomst 2014. Tränaren Mikael Stahre är därmed bekant med Svenssons spelstil och han konstaterar:

– Gustav är en extremt smart spelare som gör ett stort jobb, inte minst i det defensiva. Jag ser fram emot att börja jobba med honom igen.

Kontraktet sträcker sig över 2023 med möjlighet till ett års förlängning.

Svensson, som tillbringat merparten av åren sedan 2010 utomlands i bland annat Turkiet, Kina och USA, meddelade nyligen att hans karriär med landslaget är över. Och nu återvänder han till klubben där han började sin fotbollskarriär.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.