Efter irritationen mot gräset – Sverige tränar inte på arenan

FOTBOLL

DEVENTER. Kvaliteten på gräsmattan blev en snackis efter EM-premiären.

Trots det väljer svenska landslaget att inte ens träna på nya arenan inför Ryssland.

– Det är viktigt att prioritera. Nu väljer vi att lägga tiden på annat, säger Pia Sundhage.

Sveriges EM-premiär mot Tyskland i Breda slutade 0–0 och en stor snackis efteråt var den svenska irritationen på gräsmattan, något Sportbladet rapporterade om efter träningen som laget hade dagen innan match.

– Man märkte snabbt att det släppte. Ibland hjälpte det inte vilka skor man än hade. Det kändes inte som att det var jättetätt gräs och det var mycket lera under. Det var inte den bästa planen, så det var lite synd, sa Jonna Andersson efter matchen då några svenska spelare hade haft problem med underlaget.

Foto: Anna Tärnhuvud

Trots detta väljer det svenska laget att inte ens testa gräsmattan inför ödesmötet med Ryssland.

”Tar tid att komma hit”

Till nya spelorten Deventer och arenan Stadion De Adelaarshors, dit det tar knappt en timme att köra från spelarhotellet, kommer laget först på matchdag.

– Det gäller att titta på hela bilden. Det tar tid att komma hit, nu får spelarna fokusera på det fotbollsmässiga vilket jag tror är viktigt, säger Pia Sundhage.

Under torsdagen var det bara förbundskaptenen Pia Sundhage och mittbacken Nilla Fischer som tog sig dit – och då för en presskonferens.

Sundhage får medhåll av Fischer.

– För mig personligen så känner jag att det är skönt att få vara på hotellet och få en bra träning, att slippa åka. Det är bra att prioritera det. Jag tycker inte att det känns som ett problem att inte testa gräset.

Foto: Anna Tärnhuvud

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)