Förklarar protesten: ”Kände oss sårade”

Gianluigi Donnarumma överöstes med falska dollarsedlar och hånades av sina egna supportrar.

Nu har de polska Milan-fansen uttalat sig om kuppen.

– Vi åkte från Warszawa bara för den här protesten, säger Roman Sidorowicz.

Italiens målvakt Gianluigi Donnarumma.
Italiens målvakt Gianluigi Donnarumma.

När Milan bekräftade att Italiens näste stormålvakt Gianluigi Donnarumma inte ämnade förlänga sitt kontrakt med storklubben blev det en nyhet över hela fotbollsvärlden.

18-åringen erbjöds kaptensbindeln, ett drömkontrakt och att bli centralfigur i den sovande jättens nya storsatsning – men tackade nej.

– Vi tog ett beslut som vi inte ville ta och det har inget med pengar att göra. Vi blev hotade, förklarade agenten Mino Raiola för bland andra italienska Sky Sports och Rai Sport.

Med ett år kvar på kontraktet återstår det nu att se om spelaren lämnar för en annan klubb till den kommande säsongen, eller om Milan släpper honom gratis om ett år.

När Italien på söndagen mötte Danmark i U21-EM i Krakow visade några polska Milan-supportrar klart och tydligt vad de tyckte om Donnarummas beteende.

”En stark förolämpning”

Vid en hörna överöste gruppen falska pengasedlar över målvakten och höll samtidigt upp en banderoll där det stor ”Dollarumma”.

För Radio Sport ger de nu sin förklaring, enligt Football Italia.

– Att vänta på nästa Milan-match kommer ta månader, och vi vet inte ens om Donnarumma kommer spela mer för Milan, säger Roman Sidorowicz som är talesperson för supportergruppen Milan Club Polen.

– Vi åkte från Warszawa med andra medlemmar bara för den här protesten. Vi kände oss sårade.

Han tillägger:

– Han kysste vårt emblem och sa att Milan var klubben i hans hjärta, och sen förlängde han inte sitt kontrakt. För en milanista är det en stark förolämpning.

Donnarumma höll nollan mot Danmark och Italien vann med 2–0.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.