Ikonen tröstar spelarna – med att ’ljuga’ om Sverige

Foto: REX
FOTBOLL

Efter Polens förlust mot Slovakien försökte värdnationens kanske störste fotbollsikon muntra upp spelarna på sociala medier.

Det gick... sådär.

Titta på Sverige i U21-EM 2015. De förlorade den första matchen och blev ändå Europamästare”, skriver polske landslagslegendaren Zbigniew Boniek.

Foto: AP
Zbigniew Boniek

Polen fick en pangstart i första matchen i U21-EM genom att göra 1–0 mot Slovakien innan ens en minut var spelad.

Men festen kom av sig när bortalaget både kvitterade och vände till 2–1 mot värdnationen innan slutsignalen ljöd.

Med andra ord blir det nu tufft att ta sig vidare för Polen som antagligen måste vinna båda de återstående gruppmatcherna mot Sverige och England.

En som dock har försökt ingjuta lite mot i laget är den före detta landslagsmittfältaren Zbigniew Boniek, 61, tillika det polska fotbollsförbundets ordförande.

Svensk öppningsseger

Den polske ikonen, med 80 landskamper och 26 gjorda mål i den rödvita tröjan, använde sig av Sveriges upplaga 2015 som exempel för att tala om att det inte på något sätt är kört för Polen.

Bara för att muntra upp grabbarna. Titta på Sverige i U21-EM 2015. De förlorade den första matchen och blev ändå Europamästare”, skriver han på Twitter.

Ett problem med det uttalandet, bara...

Sverige förlorade inte öppningsmatchen i Tjeckien för två år sedan utan vände och vann mot Italien med 2–1 efter mål av John Guidetti och Isaac Kiese Thelin.

Zbigniew Boniek anses vara en av Polens främsta spelare genom tiderna och tillbringade tre år i Juventus innan han avslutade karriären i Roma där han spelade 1985–1989.